Stranden in het zicht van de haven, hoe is dat? - Reisverslag uit Bad Bramstedt, Duitsland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Stranden in het zicht van de haven, hoe is dat? - Reisverslag uit Bad Bramstedt, Duitsland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Stranden in het zicht van de haven, hoe is dat?

Door: Raymond

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

19 Juni 2011 | Duitsland, Bad Bramstedt

Vanmorgen om ongeveer kwart voor acht opgestaan. Na het wassen en het scheren stonden er broodjes op het menu van de vorige dag. Dus deze even buiten aan de picknicktafel opgegeten. Het leek allemaal nog zeer redelijk. Wel had het de hele nacht behoorlijk gewaaid en geregend en voor de 2e keer was de tentbodem behoorlijk nat. Dus ik heb besloten om een andere tent aan te schaffen. In het volgende dorp was een bank en even verderop een tankstation dat open was. Dus in beide even gewinkeld. Ook nu weer koffie met een lekker broodje. Dank je Jan.

Na afloop van het 'winkelen' kon ik meteen de regenkleren te voorschijkn halen. Het was gaan regenen en niet zo zachtjes ook. Opbeurend gaf de koffiejuffrouw aan dat het morgen beter zou zijn maar daar heb je op dat moment eigenlijk niets aan. Nu de stoute schoenen maar aangetrokken en gaan fietsen. Na ongeveer 50 kilometer kwam ik in de buurt van de Elbe overgang. Naast de aanleghaven van de veerboot was een toegang naar een haven voor zeilschepen en fietsers zoals ik moesten over een brug. Het was inmiddels gaan stormen en ik was al tot op de laatste draad toe nat. Het was 's middags om 13.00 uur en op een bord bij de brug stond, dat de brug 'Open' bleef op zondagen tot die middag 17.00 uur. Tot zolang moest ik wachten of een omweg maken van meer dan 20 kilometer. Je kunt je voorstellen dat ik er de pest in had. Was je zo lekker opgeschoten in dat hondeweer en kon je daar gaan wachten, waar echt geen enkele schuilplek was. Duis maar terug gegaan naar het laatste dorpje met een camping/restaurant. Daar heb ik de tijd maar afgewacht.

Ondertussen kwam ook een doornatte duitse knaap binnen, die ook voor de brug gestaan had en er niet over kon. Nu maakt gedeelde smart halve smart, dus we hebben even lekker met elkaar kunnen 'mopperen'. Het bleek een heel onderhoudende knaap, die een eigen GPS/Handy (zo noemen ze in Duitsland een mobiele telefoon) in elkaar geprutst had en dat uitgebreid aan mij vertelde. Het was een kast van een ding. Maar al met al doodde het de tijd. Ik had voordien al snel droge spullen aangetrokken in het washok van de camping. Dus echt koud heb ik het niet gehad. Ook heb ik daar lekker gegeten. Om half 5 maar weer teruggefietst naar de broemde brug en warempel om kwart voor 5 (het veer was weer in zicht) deed de brugwachter de brug naar beneden en kon ik erover.

Nadat ik de Elbe was overgestoken kwam in Glückstadt aan. Nu deze stad bracht me wat geluk. Het hield op met regenen en niet met stormen. Met de wind in de rug vloog ik vervolgens naar de camping, die ik gepland had. Waar ik om ca. 20.00 uur aankwam. Na wat eten meteen mijn bed ingedoken. Helaas dus ook niet op zoek geweest naar internet. Dat gaat morgen gebeuren in Kiel.

Nog even wat weetjes:
. Afstand: 106 km.
. Hoogtemeters: 529 stijging.
. Gemiddelde: 15.5 km. per uur

Groeten
Raymond

• 20 Juni 2011 - 19:48

Marga:

Hoi Raymond,
    Het was voor jou wel even afzien vandaag. Het zit niet altijd mee. Dat laatste stuk, met de wind in de rug, zorgde voor een goed einde van de dag.
    Wel leuk dat je mensen tegenkomt en in gesprek gaat. Dat zijn de krenten in de pap.
    Sterkte voor morgen!
    Groeten van Simon en Marga