Naar het binnenland - Reisverslag uit Riga, Letland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Naar het binnenland - Reisverslag uit Riga, Letland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Naar het binnenland

Door: Raymond

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

25 Juni 2011 | Letland, Riga

Vandaag verlaat ik de kust en ga ik een route rijden door het binnenland van Letland om uiteindelijk op een andere plek weer aan de kust aan te komen (in de buurt van Riga).

Het zonnetje schijnt al na een frisse nacht. De wind (Max. kracht 3) blijft aan de frisse kant maar waait voor mij nog steeds vanuit een gunstige hoek.

Ook vandaag ontbijt ik lekker nadat alle tentspullen al opgepakt zijn en ik een thermoskan heet water voor de koffie heb gemaakt. Het brood en de koffie doen me goed zo in dat ochtendzonnetje is het goed toeven in Letland.

Ik stap op de fiets en peddel met een rustig vaartje naar de grote weg waar ik gisteren ook vrijwel de hele dag op heb gereden. Ik geniet van de uitzichten want met regelmaat kun je ver over zee uitkijken. Na zo'n 20 km. slaan we rechtsaf het bos in. Het wordt heuveliger (hügeliger, zegt mijn duitse routeboekje). Nu dat is te merken. Het ene bultje wisselt het andere af. (Zie statistieken). Maar ja zo'n bult heeft een enorm voordeel als je weer naar beneden gaat en op die rechte stukken mag ik mijn bijnaam ('de kogel') weer eer aan doen. Er is denk ik niets mooier om met een flink vaartje naar beneden te gaan.

Maar af en toe opzij kijken loont ook. (zie foto's). Het is een mooie route vandaag met veel afwisseling. Ik heb genoten. Met aan het slot een prachtig toetje. Kuldiga. Dit blijkt een stadjke dat een bezoek meer dan waard is. De breedste waterval (niet de diepte!!), een prachtige brug en op de over daartussen mijn tentje. Een prachtige locatie dus. Ik zal daar vanavond hoop ik nog wat foto's van op de site zetten. Dus wellicht loont het de moeite om wat later nog een keer in te loggen.

Voor nu knoop ik een eind aan en ga ik lekker de stad verkennen.

Groeten en tot morgen
Raymond

Statistieken:
Gereden: 70 km.
Gemiddelde: 17.4 (de Kogel)
Totale Stijging: 276 mt. (Nog geen Alpe d'Huez)

PS Ik heb er nog wat foto's bijgeplaatst. Het is een erg oud stadje waar oud en n nieuw elkaar nog volkomen willekeurig afwisselen. Ik hoop dat je dat op de foto's kunt zien. Verder wat beelden uit het park. Deze zijn in vrijwel elk zichzelf respecterend stadje te vinden. Iets waar Nederland een voorbeeld aan zou kunnen nemen. De beelden zijn echt prachtig.

• 25 Juni 2011 - 14:43

Reinhardt:

Vanuit de Algarve hebben we je reisverhalen gelezen en ook je foto`s gezien.
    We zijn erg onder de indruk van je reis en ik merk dat je er echt van geniet! Ga zo door, wij leven met je mee!
    We hebben vijf mooie dagen in Lissabon gehad en op reis naar de Algarve heeft ons een hittegolf vergezeld (zeer tegen mijn wil overigens want ik heb in Griekenland een zonnealergie opgelopen )
    We hebben (per auto) al wat indrukken opgedaan van dit gebied en gaan daar nog even mee door.

Nogmaals veel pedaalplezier en nog vele inspirerende ontmoetingen!

Tineke en Reinhardt

• 25 Juni 2011 - 19:35

Marianne Brandsema:

Raymond, wat fijn om te lezen dat je ook van deze nieuwe reis weer zo geniet!
    Vergeet vooral niet om ook te blijven zingen bij al die mooie momenten. Ik vond dat zo prachtig wanneer je dat deed in de Drome en bij le Thoronet.
    Herkenbaar dit statistieken; en als kogel ga je natuurlijk veel fijner per fiets dan wandelend de berg af. Ik zie je graag gezond en met nieuwe verhalen terug de 14e augustus! Groet van Marianne.

• 25 Juni 2011 - 19:54

Marga:

Hallo Raymond,
    Wat fijn om steeds nieuwe informatie van jou te krijgen. Je hebt de reis goed voorbereid, je weet wat je wilt en op deze manier kom je er wel.
    De foto's zijn prachtig.
    Het gaat gelukkig goed met jou in deze nieuwe tent. Het is belangrijk om goed te slapen en te eten dan begin je elke dag met veel energie en enthousiasme.
    Wij zijn hier vandaag in Eibergen weer bezig geweest in huis. Simon heeft eerst een uitvaart verzorgd. Hij heeft een oude mevrouw begraven, die haar handjes ( net zoals tante Wil dat altijd zei ) de eeuwige zaligheid had beloofd. Kun jij je nog herinneren dat tante Wil dat atijd zei? Het was zo leuk om deze zin eens van iemand anders te horen.
    We hebben weer wat nieuwe spullen gekocht voor het huis ( schrik niet, ondertussen is er al heel wat afgevoerd ). We beginnen de balans steeds beter te vinden. De nieuwe tv hangt aan de muur, Simon zet nu het nieuwe meubeltje dat eronder moet in elkaar. Onder de kerkbank staan nu allemaal mandjes, we hebben kussens gekocht voor de nieuwe bank, die er nog niet is en een paar staande schemerlampen Komende vrijdag wordt er een nieuwe diepvries bezorgd ( de andere nam teveel plaats in en is naar Claudy en Kenneth gegaan). Ondertussen gaat er ook wat weg. Het zal nog wel een tijd duren voor alles klaar is, maar dat wisten we van tevoren.
    Zo, je bent weer bijgepraat. Zo ontstaan er bij jou geen hiaten en kun je straks, als je terug bent, meteen weer volop meepraten in de familie.
    Het ga je goed!
    Groeten van Simon en Marga

• 25 Juni 2011 - 21:24

Lia:

Om maar met de woorden van Marga verder te gaan. Ik ben vandaag met mijn kleindochter naar Ikea in Groningen geweest om er iets te kopen voor haar verjaardag en zelf wilde ze er een slaapbankje kopen warvoor ze zelf het geld had opgespaard. Wat is het dan geweldig als je haar als 13 jarige heel trots haar bankje en nog een bijzettefeltje
    ziet afrekenen. Onderweg naar Ikea toe maar meer nog op de terugweg hebben wij samen genoten van de motorrijders die op de weg waren, en alle mensen naast de weg i.v.m. de T.T. van Assen. Ja, ja zo zie je maar alle kleintjes worden groot!!!! Zo. broer ik heb je weer wat nieuwtjes verteld. Ik wens je wel te rusten en ben weer nieuwsgierig naar wat jou de dag van morgen brengt. Geniet ervan, fluit je lied en volg je weg, tot morgen.
    Lia.

• 25 Juni 2011 - 22:15

Leo! :

hee pap!
    ja, wat een leuk nieuws he voor suus en job! echt gaaf.. joost heeft inmiddels ook een eigen bakkie gekocht, maar dat wist je vast al wel! de digitale mogelijkheden zijn weer eens ongekend!
    Mooie verhalen weer op je site, erg leuk te lezen dat de veerboot goed bevallen is en dat het gezellig was met je duitse adoptie ouders ;)
    De kogel gaat weer lekker! haha.
    zo kennen we em weer.

Ik ben wel jaloers hoor..! wat een mooie natuur weer en een romantisch plekje voor je tentje en jou naast een kabbelend beekje, enig! Jij en je nieuwe partner zullen zich prima hebben vermaakt daarzo naast het water. Gaaf hoor!

Hier in damsco alles erg goed... heel veel aan het werk, avonddiensten, veel geinige en leuke patienten ontmoet, ik lach me suf.. via de patienten weer wat mooie adresjes voor in brasil opgeduikeld en vandaag is mijn toekomst voorspeld door een lieve mevrouw waar ik heerlijk mee gekletst heb tijdens t werk. Morgen gaat ze mijn handen lezen. Dat beloofd wat!

Jij weer fietse morgenochtend!

Heel veel zin in St. Petersburg, wat komt het al dichtbij he!

xxxx leoooo