Op naar Riga - Reisverslag uit Riga, Letland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Op naar Riga - Reisverslag uit Riga, Letland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Op naar Riga

Door: Raymond

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

26 Juni 2011 | Letland, Riga

Ja, zullen jullie wel denken als je de titel leest, dat zal nog wel een behoorlijke dobber worden. Nu dat is ook zo. Vanmorgen wakker geworden in de mist na een enigszins frisse nacht. Het zonnetje deed z'n best om er door te komen en ja hoor om ca. 08.15 uur brak hij door de wolken heen en trok de lucht open. De wind is gaan liggen. Na lekker op m'n gemak te hebben ontbeten en de boel opgepakt ben ik klokslag 10.00 uur op pad gegaan.

De eerste kilometers schieten goed op en om ca. 11.30 zaten er aL weer 20 kilometers op de teller. Zo nu en dan pauzeren is het handigst in Letland als je dat doet bij een bushalte. Deze zin er ongveer om de 1 a 2 km en altijd is er een bankje waar je op kunt zitten. De kunst is het om een bushalte te vinden, die niet bezet is want de Letten reizen veel per bus.

Tijdens een van die pauzes pakte ik m'n routeschema en constateerde ik dat ik vandaag eigenlijk in Riga zou moeten aankomen. De snelste mogelijkheid (154 km). Nu dat is wat te veel gevraagd van mijn benen dus even het routeboekje er op nageslagen wat de alternatieven waren. Die waren er natuurlijk. Na zo'n 85 km. fietsen kom je door een stadje Tukums geheten. Dat stadje heeft een trein verbinding met Riga, die ook op zondag regelmatig rijdt. Dat heb ik in mijn oren geknoopt en ben verder getrokken. Lekker heuveltje op en heuveltje af. Er moest ook een stuk over een snelweg gedaan worden en daar had ik geen zin in . Dus de alternatieve route dan maar (gravelpad!!). Nu dat heb ik geweten. Zo'n 10 km. na het gravelpad zei een spaak 'knal' en dat is goed Lets voor 'Doe het zelf maar, ik stop er mee'. Dus de laatste 10 km. naar Tukums in de rustige mood. Maar mijn achterwiel slingert behoorlijk dus morgen eerst naar de reparateur.

Goed ik ben inmiddels aangekomen in Riga en kon dus niet naar de camping fietsen . Dus maar een hotelletje gepakt, midden in de stad. Dat is een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen. Nu maar eerst wat te eten zien te krijgen en dan kijk ik ff of ik nog wat fotos op de site kan krijgen. Dit hebben jullie alvast.

Groeten
Raymond

De statistieken:
Gefietste afstand: 93 km.
Gemiddelde: 15,8 km. per uur.
Hoogtemeters: 418 meter.

• 26 Juni 2011 - 18:33

Opa Van Der Loos:

Goedenavond Raymond, het is al een paar dagen dan weer regen en dan weer droog. Gisteren de hele dag regen, de tuin was wel te bezoeken maar niet zonder jas. Gisteravond afscheid genomen van Riet Tuinte en Dinie de Munnik na 30 jaar rouw en trouwkoor dirigeren en piano begeleidt te hebben. Volle kerk met reuze afscheid. Prachtig. Stukje hemel op aarde. Meerpaal plein was vandaag uitgestald met kraampjes met allemaal biologische producten uit de polder. Willie is vanmiddag met ons met de rolstoel over de meerpaal plein heen gelopen. Heel lekker zonnig geweldig weer in overhemd. We konden alles proeven, oma mocht wortel happen vanuit de rolstoel en daar was ze erg zoet mee. na wat rond gesjokt hebben we getrakteerd op een groot ijsje bij jamin en uitgerust daar van het sjouwen. Verder richting het tussendek hadden we een brief of een mooie kaart bij ons de dhr. Jan Scheele. Hij wordt a.s. dinsdag 97 jaar. Alle goeds toegewenst op die kaart en gemeld of gewenst dat hij de laatste paar jaar ook nog maar mag doen tot 100 jaar. Toevallig kwam ik hem tegen bijna bij het tussendek van zijn huis, dus de kaart maar alvast aan hem gegeven. Hij was erg blij, hij zei "ik moet wel kalm aan doen. kom maar een keer alleen, heel rustig". We gaan een paar dagen hittegolf tegemoet. En dan wordt het weer donderdag normaal temperaturen. We wensen je van hieruit goede reis en niet teveel spaken uit de wielen fietsen anders moet je iedere keer naar de Smit. Raymond , het allerbeste, gezonde dagen en succes. Opa en Oma

• 26 Juni 2011 - 18:45

Marga:

Hallo Raymond,
    Als jij de wielen probeert draaiende te houden, dan houden wij met onze spullen kopen de economie draaiende. Zo heeft iedereen zijn taak in het leven.
    Wat goed dat je al zo ver bent gekomen! Knap dat je dat allemaal in je eentje redt. Op je fiets moet je zuinig zijn, want je bent er wel afhankelijk van. Je hebt weer een goede reden om een lekker hotelletje te nemen. Dat is nooit weg. Hopelijk doet de fiets het morgen weer goed.
    Morgen ga ik met groep 5 en 6 op schoolreisje naar De Spelerij / De Uitvinderij in Dieren. Het ziet er naar uit dat het weer goed wordt. We vermaken ons daar vast heel goed. De kinderen kunnen van alles doen en als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben wij, als leiding, dat ook.
    Simon gaat morgen om 8 uur naar Almelo om Keanu en Ivy op te halen. Simon heeft weer opadag, zoals elke maandag. Ik heb het eten voor de kinderen al klaar gezet. Claudy en Kenneth komen tegen de avond de kinderen ophalen en dan blijven ze eten. De grote pan met nasi staat daarom voor de volwassenen klaar. Zelf ben ik niet zo vroeg terug en thuis kan er dan al vast worden gegeten.
    Nog een goede reis verder.
    Groeten van Simon en Marga

• 26 Juni 2011 - 20:25

Suus:

Nou pap, dat is een geluk bij een ongeluk. Heb je nog lekker op terrasje kunnen zitten vanavond?
    St. Petersburg nog 1,5 week..wat vliegt de tijd!
    liefs

• 26 Juni 2011 - 20:36

Lia:

Hoi Raymond, zo net weer terug van een kleine visite bij Wil, ik heb de heen- en terugweg beide keren in een half uurtje gefietst ( wel op de electrische fiets ). We hebben zo het een en ander besproken voor Barghem. Vandaag de verjaardag van Maaike geviert met prachtig mooi weer. Wat een pech zeg dat er weer een spaak van je fiets knapte maar wel weer lekker in een hotelletje geslapen, lekker hoor! Ga lekker slapen en fiets er morgen weer vrolijk op los als de spaak tenminste weer gemaakt is. Sterkte en tot morgen.
    Lia

• 26 Juni 2011 - 21:27

Geertje Wijnja:

Raymond, het lijkt me een hele bijzondere reis, die je maakt, in en door landen ,met cultuur en natuur die toch wel heel anders is dan Westenholte! ik blijf je verslagen lezen, en wens je motivatie en plezier toe, om deze reis te volbrengen. af en toe een mooi lied zingen zal helpen!

• 26 Juni 2011 - 21:43

Karste:

Raymond, wat geweldig spannend!
    Op de snelweg fietsen is te gevaarlijk? Dan had je ws. geen spakenpech gehad maar nu is de zwakste schakel(spaak) er uit.
    Morgen 30 gr. eigenlijk te warm om te fietsen maar bij jou zal het wel wat koeler zijn.
    Je schiet mooi op zo maar de tijd vliegt inderdaad ook voorbij.
    Wij zijn noig regelmatig bij Gerco en Patricia te vinden vanwege de verhuizing. Het schiet wel op, morgen komt er iemand van de gaswacht en er is al 2x iemand geweest van KPN. Die vang ik dan maar even op.
    Voor morgen weer een prettige en goede dag gewenst en géén pech meer............
    Groeten van ons, Karste en Geertje

• 27 Juni 2011 - 09:28

Leonie:

Ha pa!
    Leuk die berichtjes weer.. Ook leuk de reacties van je vaste fanclub.. Zo ben ook ik weer goed op de hoogte van het reilen en zeilen van familie en vrienden. Haha. Simon dus opadag op maandag, marga die uitvindingen doet, gerco en patricia aan de verhuis en oma weer een ijsco op t meerpaalplein. Geinig! Terug naar jou, wat een gedoe die spaak en het graffel landschap.. Snelweg klink inderdaad niet heel prettig. Een veilige keus en ook de trein klinkt als een prettige afwisseling voor t achterwerk..
    Ik ben weer op weg naar mijn 86 jarige vriend in brabant om hem de komende 48 uur weer te vermaken.. Hopelijk voor de beste man niet te warm om buiten te zitten of zich te laten rondrijden in de rolstoel door deze zuster.
    Veel succes morgen maar weer en hopelijk heb je vandaag in riga een fietsenmaker gevonden!

Dagggg xx leo

• 27 Juni 2011 - 11:40

Tineke:

hai die Raymond

zoals Leonie al schreef het lijkt wel een reunie en ja, je leest toch dingen die je anders niet leest of hoort, geinig.
    die poppen of zijn het mensen?????
    als het poppen zijn, denk ik ook ohhhh wat mooi en wat een werk,
    hopelijk heb je lekker geslapen en is je fiets weer heel dan kan je er weer tegen aan.
    ik/wij blijven je volgen hoor, maar als je deze week niet zoveel berichtjes krijgt komt dat omdat wij aankomende weekend fam.reunie/bbq hebben van Jan zijn kant en wel bij ons dus druk-druk-druk maar er wel veel zin in hebben.
    groetjes
    Jan en Tineke