De (fiets) draad weer oppakken.
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
11 Juli 2011 | Rusland, Moskou
Vandaag de draad weer opgepakt en zo'n 60 kilometer gefietst. Het viel niet echt mee.
Als eerste vanmorgen mijn fiets weer een beetje gepimpt. Dat moest op straat gebeuren want het is een smerig karweitje en je wil het mooie hotel niet bevuilen. Vervolgens gezamenlijk ontbijt om 10.00 uur en na de laatste checks in de kamers de hotelrekening betaald.
Na een hartelijk afscheid van Wil en de kinderen, ben ik weer op de fiets gestapt en richting Finland getogen. De eerste 20 km. ben je Sint Petersburg aan het uitrijden en dat kun je weten. Het lijkt Rome wel, zo druk is het.
Nadien worden de wegen weer wat stiller. Maar na een kilometer of 30 zit ik ineens op een snelweg. Kennelijk is er geen andere weg. Dus maar een kilometer of 5 of 6 over de vluchtstrook. Ik wordt er niet vanaf geplukt en aan het eind bij de afslag staat een agent me bewonderend aan te kijken maar houdt me niet aan, dus kennelijk mag dat hier.
Het eerste hotel ziet er chic uit, dat blijkt ook wel want ze vragen 6000 roebels per nacht (zo 250 Euro), dat is me natuurlijk te gortig. In het tweede hotel kan ik de kamer per uur betalen (is dus een bordeel), dus ook daar maar doorgefietst en na ca. 60 km. vind ik een oud partij hotel voor een redelijke prijs, ik heb daar nu een kamer zonder airco maar 50 mtr. van zee. (Kiezelstrand, en wel een mooi uitzicht). Kan ik daar lekker nagenieten van een vreselijk leuk weekeinde.
Ik hoop morgen Viborg te bereiken, dan ben ik zowat Rusland weer uit en ga ik Finland tegemoet.
Groeten
Raymond
11 Juli 2011 - 14:20
Francis:
Hoi Raymond,
Dat zal wel even wennen zijn vandaag! Wil sms te net dat ze aan het op stijgen waren ( techniek staat weer voor niks nietwaar?)
Jouw plekje ziet er voor vandaag ook niet slecht uit; hier is het heerlijk weer, lekker warm maar goed te doen! Geniet er van! groeten Francis -
11 Juli 2011 - 14:37
Lia:
Ja Ray als het gezellig is gaat de tijd snel voorbij en (moet ) ga je weer alleen verder. Maar niet getreurd je ziet genoeg en maakt mooie dingen mee. Wil zal wel verslag doen als ze weer thuis is.
Ga met goede moed verder en tot de volgende ronde !!!
Liefs Lia -
11 Juli 2011 - 14:43
Tineke:
hoi Raymond
wat zal het vandaag voor jou een afzien zijn geweest na zo'n
fantastisch weekend met Wil en de kinderen.
prachtige foto's, je ziet dat jullie genieten!
toch nog een eind gekomen vandaag.
neem een lekkere duik in zee, zou ik zeggen en ga
morgen Finland begroeten.
heel veel groetjes
Jan en Tineke
11 Juli 2011 - 20:54
Fam. Broekloos:
Hoi Raymond,
Jonge toch, lijkt me echt niet leuk om nu alleen door te gaan.
Super stoer man, ik hoop dat je een goede "eind tijd" tegemoed zal gaan.
Succes op weg naar Finland, zal ook wel weer een fraai uitzicht geven.
Met Opa en Oma gaat alles weer goed, zijn blauwe ogen van het vallen kleuren nu
prachtig op,goud geel groen.
Wil heeft ook al ge-sms-d dat ze weer veilig geland zijn, dus dat is ook weer fijn te horen.
Ga je goed en veel fiets plezier. -
12 Juli 2011 - 19:06
Marga:
Hai Raymond,
Het is even afkicken na zo'n weekend met elkaar. Lastig om de draad weer op te pakken, maar jou kennende gaat dat wel weer lukken.Nu Rusland weer uit en naar het mooie land Finland. Jij ziet op deze manier nog eens wat van de wereld.
En wij maar ploeteren. Deze week is de verhuizing naar de nieuwe school. Er moet ingepakt worden, maar het lesprogramma gaat ook door. Wat moet er op school veel geregeld worden in deze laatste weken. Het bleek opeens dat er bij de bouw van de school heel veel fouten zijn gemaakt. De bouwvakkers zijn weken bezig om alles te herstellen vloeren, tegels bij de toiletten allemaal in de verkeerde kleur ( verwisseld met kinderopvang ). Indertijd werden de vloeren gelegd en er werd meteen wat overheen gelegd, zodat de vloer mooi zou blijven. Nu blijkt dus dat alles verkeerd is. Er mankeren nog zoveel dingen dat we alles nog niet goed kunnen inrichten. In de laatste vakantieweek zullen we nog heel wat moeten doen.
Fiets ze!
Groeten van Simon en Marga