Van Ripone naar Viborg.
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
12 Juli 2011 | Rusland, Moskou
De weersverwachting zei het al en het is ook uitgekomen. Ik heb vandaag een lange tijd in de regen gefietst. Het was een mooie weg met een fietspad waar ik langs moest. Omdat het ontbijt pas vanaf 9.00 uur werd geserveerd i.p,.v, de mij vertelde 8 uur ben ik zo maar weggefietst. 10 kilometer verderop in een winkel brood en kaas gekocht en in een parkje water opgewarmd voor koffie. Dat bleek al met al een goed idee want verderop was er helemaal niets meer te koop/ te doen. Dat was ook al voorspeld in de route info, dus daar had ik al op gerekend.
In de ochtend was het nog aardig weer. Later begon het eerst een uur of twee te miezeren en langzaamaan ging het steeds harder. Dus toch maar de regenkleren opgeduikeld een aangedaan. Dat bleek een goed idee want zeker 3 uur achter elkaar heeft het gegoten.
Omdat de streek werkelijk helemaal niets te bieden had qua vertier of overnachtingsmogelijkheden en het alsmaar regende of dreigde weer te beginnen ben ik maar doorgefietst tot aan Viborg. Al met al zo'n 135 kilometer. Dus een fikse tocht vandaag. Daarmee heb ik wel weer een dag uitgespaard in mijn schema en dat geeft een beetje lucht. Dus morgen op naar Finland.
Op zich was het een mooie streek waar ik doorheen fietste maar het was jammer dat de regen spelbreker was. Dus geen foto's vandaag of die komen wat later omdat ik nog de stad in moet en het centrum van Vyborg er leuk uitziet. In de bar van het hotel zitten kletsen met een stel Armeniers, die hier voor Gazprom werkten en nauwelijks een woord engels of duits spraken. Maar met handen en voeten kom je er ook wel uit en we zijn als vrienden uit elkaar gegaan. In ieder geval verklaarden ze mij voor gek want een mooie auto brengt je toch overal heen, dus waarom zou je fietsen. Het leuke van fietsen heb ik ze niet duidelijk kunnen maken. Maar goed, het was wel leuk en we zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Na even lekker gedouched te hebben en dit stukje vast te hebben voorbereid ga ik nu op zoek naar internet en wat eten.
Groeten van Raymond
PS Cilia van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Neem er samen met Ab eentje op jullie en mijn gezondheid. Ik heb om 12 uur vanmiddag luidkeels op de fiets aandacht besteed aan je verjaardag maar ik betwijfel of je het gehoord hebt.
12 Juli 2011 - 17:30
Tineke:
hoi Raymond,
wat ben jij optimitisch ondanks het weer maar ja als het weer het niet doet moet natuurlijk wat verzinnen dus het zonnetje zat dit keer in jezelf.
heel leuk om te lezen.
natuurlijk heeft Cilia gevoeld dat jij voor haar gezongen hebt, kan niet anders.! hum, drum....
wij wensen jou voor morgen iets beter weer en ja, ook aan ons heb je toch echt wel alle overredings mogelijkheden nodig om uit te leggen hoe fijn fietsen is.
slaap lekker straks broertje en tot mails.
Jan en Tineke
12 Juli 2011 - 18:58
Agnes:
Hoi Raymond, Nou dat is zeker een afstand wat je vandaag hebt afgelegd. Dapper hoor! Nu op naar je eindpunt! Fijn dat Wil weer veilig thuis is. Goede nachtrust en voor morgen weer een goede fietsdag!
Succes en de groeten van ons allen. Agnes -
12 Juli 2011 - 19:12
Lia:
Hoi broer,
Wat een pech vandaag met dat weer maar een geluk dat je daardoor wat ingefietst bent in tijd. Je schreef dat je morgen in Finland aankomt maar waar zit je nu dan? Viborg istoch in een scandinavisch land? Vergeef me als ik het niet goed heb, dat bewijst maar weer eens hoe slecht ik in aardrijkskunde ben (vandaar ook de tom-tom). Vanavond begint het hier ook te regenen en verder wordt er hier ook niet zoveel goed weer voorspeld. Hopelijk komt dat weer als jij weer thuis bent. Vanavond heb ik een neef uit Breda op bezoek gehad met zijn vrouw. Zij waren een paar daagjes in Emmeloord in het van der Valk hotel daar. Van daaruit heeft hij jeugdherinneringen opgehaald in Kampen en verdere omgeving. Ray geniet op je verdere fietstocht tot morgen.
Liefs Lia -
12 Juli 2011 - 19:14
Marga:
Hallo Raymond,
Wat lekker dat zingen voor Cilia op de fiets. Ik vond dat altijd zo leuk dat er vroeger veel mensen waren die zongen terwijl ze fietsten. Als wij met ons gezin van 6 kinderen een dag op pad gingen met de fiets, werd er onderweg heel wat gezongen. Niemand keek vreemd. Als je dat nu doet, kijkt iedereen op. Ik zing altijd lekker in de auto. Zo kan ik de liedjes voor het cabaret goed oefenen en dan ken ik ze zo uit mijn hoofd.
Wat heb je vandaag veel kilometers gemaakt. Je kunt het volgend jaar zo aansluiten bij de Tour de Franche.
Veel succes verder!
Groeten! Simon en Marga -
12 Juli 2011 - 19:34
Suus:
Nog 1 dagje 'genieten' van de Russen, je zult ze missen als kiespijn ;-) Vandaag op werk veel over St. Petersburg en jouw reis gepraat. Veel belangstelling van collega's over je tocht gehad. Hopelijk wordt het weer beter, succes! x -
12 Juli 2011 - 20:56
Jacques:
Raymond,
In de toer hebben we fantastische Nederalnders fietsen, maar zeker jij bent onze stille, verregende fietser. Die idealen weet te verwezenlijken. Vandaag bij Cila nog regelmatig jouw moedige tocht onder de aandacht gebracht. Veel plezier en al fietsend en zingend kom je zeker aan de eindstreep. Succes en naar ik hoop wat beter weer voor morgen dan dat ze hier voorspelt hebben. Het regent hier nu pijpestelen. Veel plezier op je ijzeren ros. Groetjes, Jacques