Week van afscheid nemen.
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
05 Augustus 2013 | Nederland, Zwolle
Afgelopen zaterdag ben ik al dan niet samen met Wil al bij enige vrienden op bezoek geweest en heb daar afscheid genomen. Omdat zij ook zelf met vakantie geweest zijn c.q. nog moeten gaan stond tijdens die ontmoetingen niet altijd mijn reis centraal.
Nu hoeft dat van mij ook niet. Er spelen veel meer zaken (o.a. de ziekte van mijn schoonmoeder, haar toestand baart het gehele gezin de nodige zorgen) en al die zaken maken mijn aanstaande vertrek gewoonweg wat minder belangrijk.
Toch wil ik het afscheid van de kinderen, dat gisteren in Amsterdam heeft plaatsgevonden graag noemen. We hebben met elkaar een topdag beleefd. Het weer was bijzonder aangenaam en we zijn met elkaar de Amstel opgevaren in de richting van Oudekerk. De foto’s, die ik bijvoeg vertellen denk ik genoeg van het plezier, dat wij met elkaar beleefd hebben.
’s Avonds thuis gekomen, werden we verrast door het woord ‘DAG’ !!, dat met behulp van steentjes uit het tuinpad op de tegels was uitgezet. Tot op dit moment weet ik niet wie daarvoor verantwoordelijk is/was, maar wellicht meldt die iemand zich nog even via een reactie in het blog.
Al met al ben ik naar het definitieve moment aan het toeleven. Alle spullen zijn uit de garage, de kasten en de winkels opgehaald en liggen nu klaar om de tassen in te pakken. Het checklijstje ligt erbij om alles af te vinken, zodat we niets kunnen vergeten. En natuurlijk om vast te stellen of er nog iets mist. Aankomende woensdag is bedoeld om deze laatste spullen aan te schaffen.
En dan gaat het, zoals de Duitsers zo mooi zeggen op de donderdag ‘loos’. Ik schrijf het bewust verkeerd omdat ik woensdagavond afscheid van mijn schoonouders ga nemen in Dronten en toevallig is dit ook hun achternaam.
Goed al met al een enerverende week. Ook op mijn werk word ik met regelmaat door collega’s gevraagd wanneer het nu zover is. Dus ook daar leeft iedereen volop met mij mee.
8-8-8-8.
Op mijn eerste blog heb ik al verschillende hele leuke reacties gekregen. Natuurlijk is elke reactie heel erg welkom maar bijzonder voor mij zijn de reacties van Aard en Jos. 2 fietsmaten, die ik in mijn afgelopen tocht (20120 heb ontmoet en waar ik een aantal dagen samen mee heb opgetrokken. Leuk, dat jullie zo met mij meeleven en Aard, leuk dat je met je broer alweer een tocht naar Italië heb kunnen maken.
Aanstaande donderdag nadert nu met rasse schreden. Van diverse vrienden, kennissen en familieleden, heb ik al gehoord, dat ze mij gaan uitzwaaien. Ik ben er klaar voor. Vooral de eerste 14 dagen zal het zwaar worden omdat het lichaam weer moet wennen aan het leveren van een dagelijkse inspanning, die zeker behoorlijk te noemen is. Dat is ook de reden, dat ik in deze periode nog geen echt lange fietstochten gepland heb (boven 100 kilometer). Maar we zullen het gaan zien en natuurlijk weer gaan beleven.
Oh ja, afgelopen zaterdag nog contact gehad met de fa. Schutte over het fietspakje. Ik had aan hen een iets grotere (xxxl) uitvoering gevraagd. Dat bleek er tussendoor geschoten te zijn. Echter hun werknemer Martijn heeft toch nog geprobeerd om een pak te laten drukken met natuurlijk de firmanaam als opdruk. Ik ben benieuwd of het donderdag echt nog klaar is. In het andere geval zullen jullie het dus voorlopig moeten doen met foto’s van mij in één van ‘oude’ kloffies. Dan neemt Wil het pak ongetwijfeld mee naar Wenen, de eerstkomende rustplaats waar ik Wil, Vincent en Anne ga ontmoeten en samen met hen deze stad exploreren.
Ook wil ik voordat ik vertrek even stilstaan bij mijn zus Tineke, die het afgelopen jaar overleden is en tot nu toe één van mijn allergrootste fans was. Ik ga haar enthousiaste reacties vast en zeker missen en zal tijdens de tocht nog veel aan haar denken.
Tot blogs
Raymond
05 Augustus 2013 - 11:52
Trinette Stalman:
Hoi Raymond,
Heel veel succes met de laatste voorbereidingen voor je start op donderdag 8-8. Ik vind het ongelooflijk mooi en stoer dat je deze fietstocht gaat doen. Ik wens je een heel goede en veilige reis toe. Geniet van alles wat op je weg komt!
Groeten, Trinette
05 Augustus 2013 - 13:59
Margreet:
Raymond,
hoewel ik donderdag niet bij je uitzwaai commite zal staan ga ik je nu per mail een prachtig avontuur wensen, het zal weer fietsen in hoogte, lengte en soms diepte ( van het leven) zijn en dat is precies waaraan je gaat voelen dat je leeft en avontuur beleeft !
Ik ga je blogs zoveel mogelijk volgen en zal af en toe eens een kaarsje voor je aansteken
en als ik daar boven op de toppen van de Drome loop in september een steenstapeltje maken.
heel heel veel fietsplezier
Margreet -
05 Augustus 2013 - 14:57
Jacques:
Ik fiets, ja dat boek ken ik. Maar ik heb een broer die al fietsend iedere letter erin drukt.
Hij gaat weer een verhaal maken dat zijn weerga niet kent. Alles zal knarsen, iedere spier ontdekt hij wel.
Maar doorgaan zal zijn credo zijn. Geen heuvel, ja zelfs geen berg zal hem tegenhouden. Spaken, eten , alles in reserve en toch op maat meegenomen. Heel goed hoor.Wij zullen iedere druppel eren en jij,ja jij Raymond zult het pad moeten slechten. We hadden een oom Wim bij de Kruisvaarders en komt kom jij als kruisvader.
Niet om te vertellen hoe het moet, maar dat het kan. Als je er maar in gelooft.Kerel, succes en weet dat Tineke achterop zit. Groet en weer heel terugkomen.
Ps en ik denk dat schoonmoeder gewoon weer op je wacht. -
05 Augustus 2013 - 16:45
Lia:
Hoi Raymond,
Leuk dat je de steentjes gevonden hebt, en misschien de andere dingen ook hebt vernomen.
Ik wilde even weten hoe de stand van zaken was en wat is dan beter dan met dit weer s'avonds op de fiets te stappen en even langs / aan te gaan aan de Voorsterweg.
Maar helaas de vogels waren gevlogen en zoals ik gelezen heb, hebben jullie samen met de kinderen een mooie dag gehad.
Ik kom in ieder geval donderdagmorgen om afscheid van jou te nemen, dus als er niets verandert zien wij elkaar dan!!!
Liefs Lia
05 Augustus 2013 - 16:48
Lia:
Oh, ja ik heb ook heerlijk een half uurtje op jullie makkelijke stoel uitgerust voordat ik het fietstochtje naar huis terug heb gefietst. Stiekem door de zijdeur..... -
05 Augustus 2013 - 17:35
Marlies:
Hallo Raymaond en Wil,
Ik kom je donderdag even uitzwaaien. Tot dan!
Marlies -
05 Augustus 2013 - 19:03
Anne Bolster:
Hallo Raymond,
Wat een tocht! Heel veel plezier en succes toegewenst.
Groetjes aan Wil!
Groetjes Anne -
05 Augustus 2013 - 21:40
Truus:
Hoi Raymond,
Ik kom je ook niet uitzwaaien, maar zal om 8-8-8-8 aan je denken!
Ik wens je heel veel succes en plezier!!!
Ik zal je verslagen weer volgen!!
Truus. -
06 Augustus 2013 - 11:19
Tiemen Meijer:
Hallo Raymond,
Iemand, volgens mij Confusius riep eens:
"Het is beter een mijl te reizen dan duizend boeken te lezen"
In dat beeld wens ik je dat je jouw bibliotheek kan aanvullen met een paar schitterende boeken.
Veel succes, geluk en plezier op deze reis.
Tiemen. -
06 Augustus 2013 - 12:23
Ippeltjes :
Hoi Raymond,
Wij zijn ook weer in het land en willen jou heel heel veel succes wensen met de allerlaatste voorbereidingen! Mooie start verslagen heb je geschreven!
Heel veel groeten van Elsemarijn, Marlot, Floris, Sjaan en Agnes -
06 Augustus 2013 - 20:45
Erwin :
Hoi Raymond,
Heel veel plezier gewenst met je komende tocht. Ik hoef je niet te vertellen hoe jaloers ik ben, dat weet je wel. We wensen je alle vier hier heel veel prettige kilometers en zoals ze in twente zeggen Liekoet!
Veel genieten!
Succes en lucht in de banden gewenst van Annemarie, Myrthe, Kevin en Erwin. -
07 Augustus 2013 - 17:55
Maria Maas:
Lieve Raymond,
Geweldig dat het al weer bijna zo ver is.
Ik ga je volgen.
Succes en een hele goede reis naar het beloofde land.
Liefs en Knufje
Maria Maas -
07 Augustus 2013 - 19:56
Marja:
Lieve Raymond,
Morgen jou grote dag. Ik hoop dat deze prachtige reis jou heel veel kracht en inspiratie zal bieden.
Wij zullen je zeker volgen via je blogs.
Vooral de eerste paar dagen succes en strekte om op kracht te komen,
We zien je graag 12 oktober terug voor de grote dag van je dochter.
Groet Cor en Marja -
08 Augustus 2013 - 09:24
Hennie:
hoi Raymond, het is nu dus echt zo ver en je eerste kilometers zitten erop. je hebt er vandaag gelukkig goed weer bij. heel veel succes en geniet ervan! groetjes, Hennie