Problemen met het verlaten van Nederland
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
11 Augustus 2013 | Nederland, Oud-Lemiers
Het is een lang verhaal,dat nauwelijks kort te maken is. Maar het begint er mee, dat de afstand die ik nu wil fietsen te lang voor mijn GPS is. Ik moest dus wat kunstgrepen toepassen, die volgens mij in de voorbereiding allemaal goed gelukt zijn. Maar dat viel op de eerste dag al tegen. Ik was/ben mijn tracks kwijt van de eerste 20 etappes. Op zich is dat geen ramp ik beschik wel over de kaarten en de ' waypoints', campings etc. Dus de eerste 3 dagen kon ik mij prima redden met de borden en de GPS.
Maar hier wijzen alle borden naar het 3 landenpunt, verder alleen maar wandelroutes. Kortom het ging vanmorgen meteen al mis. Ik type Kerkrade in als routepunt en kom daar ook netjes uit. (16 km. Op en af). Vervolgens type ik Vaals in als volgende. Wat gebeurt er, ik wordt netjes terug geleid langs de route, die ik zojuist heb afgelegd. Pas bij Simpelveld ging de route anders lopen. Dat was dus 32 km. voor niets. In Vaals aangekomen, kon ik de door mij oorspronkelijk uitgestippelde route niet goed vinden. Ik ben wel 3 keer verkeerd gereden en elke keer moet je dan weer die bult op van ca. 300 meter. Toen ik eindelijk de weg gevonden had en ik dus via een alternatieve route naar het 3landenpunt was gereden kon ik onmogelijk het vervolg vinden.
De weg lag er wel maar was veel te steil om met de fiets te doen, kortom via Aachen (Aken) is het alternatief. En waar kwam ik vervolgens uit? In Vaals!
Kortom vanaf 8 uur gefietst, flink wat heuveltjes met vol bepakte fiets beklommen en ik ben vrijwel terug bij af.
Toen ik vervolgens voorbij een camping kwam, die op mijn route lag, kon ik de verleiding niet weerstaan en heb daar m'n tentje geparkeerd. Even wat boodschappen gedaan bij Appie H. U welbekend en nu nagenieten van deze mooie dag. Want dat was het zeker. Ik ben het klimmen zeker niet verleerd en kan het ritme al weer snel oppakken. Wel is de conditie nog niet zo goed, dus ik word nog steeds erg moe. Vanavond dus weer vroeg naar bed en morgen een nieuwe poging. Ik zal er nu maar een goede regiokaart bijkopen, dan kan het misrijden nog gecontroleerd worden op de kaart, want in mijn kleine GPS scherm is dat wat lastig omdat de plaatsnamen bij het uitzoomen verdwijnen.
Vandaag dus nauwelijks voortgang te melden maar dat was dus uiteindelijk mijn eigen schuld.
Groeten en tot blogs
Raymond
11 Augustus 2013 - 19:10
Pa Van Der Loos:
Hoi Raymond. Dus het was pech in de rondte. Misschien volgende keer stukje afsnijden in de goede richting. Vanmorgen tweede pastor ontmoet. Was ook weer anders dan de andere. Hij had er zin in en woont al prachtig in dronten. We kregen de zegen en konden weer naar huis. Morgen uien rooien en droog leggen met Jan. Floris gaat vast de bonen plukken. Werk in uitvoering. Wij wensen jou het allerbeste met succes . Allle zegen op alle wegen. Groeten van ma en pa. -
11 Augustus 2013 - 19:38
Willem Brader:
Hoi Raymond,
Blijkbaar wil Nederland je nog niet kwijt. Zie het van de zonnige kant en geniet nog even van ons kikkerlandje. Je laat je humeur er in ieder geval niet door verpesten. Vanavond nog even genieten van een Limburgs biertje. Morgen is er weer een nieuwe dag met vele nieuwe kansen. Heel veel succes en blijf de pedalen ronddraaien.
Hartelijke groet,
Willem -
11 Augustus 2013 - 19:48
Karste En Geertje:
Raymond, dat was dus even pech hebben, hopelijk heb je dagen genoeg en wat is Limburg ook mooi hé!
Nou meer succes voor morgen, groeten Karste en Geertje -
11 Augustus 2013 - 20:45
Jan Groot:
Ach, Raymond, wat een verhaal, zo in de steek gelaten door de techniek. Het was een soort AmstelGold-race in het klein. De Cauberg ontbrak er nog aan. Alle goeds voor de dag van morgen, ook van Nel, Jan
11 Augustus 2013 - 20:47
Geertje W:
Dat was wel een heel bijzondere fietsdag voor je! Ik kan me zo voorstellen dat je even twijfelde aan alles en iedereen..........maar je conditie is er vast sterker van geworden: elk nadeel heeft zijn voordeel, toch?
succes morgen met het verlaten van ons land.
wij hebben vanmiddag heerlijk gelopen over de Renderklippen en een stukje Dellen, lekker weer en op het eind weer de koffie met appelgebak, de traditionele traktatie als beloning.
alle goeds, geertje -
11 Augustus 2013 - 21:20
Jan En Marianne Brandsema:
Morgen kan je jouw leeftijd helemaal benutten: onze generatie heeft nog kaartlezen geleerd, dus een route bepalen zonder gps? Geen probleem!
Zoals Geertje W. al schreef was de wandeling van Open Kringers weer heerlijk vandaag.
We volgen jouw blog weer met plezier. Fijn dat je ons zo een kijkje gunt op jouw nieuwe tocht. We wensen je zegen op jouw wegen!
Jan en Marianne. -
11 Augustus 2013 - 21:34
Marlies:
He Ramon,
Vandaag een kaarsje aangestoken bij de aandachtstafel. Daarna met de wandelgroep heerlijk over de hei gewandeld. Je was in onze gedachten. Op naar het volgende avontuur. Lieve groet, Marlies -
11 Augustus 2013 - 22:19
Lia:
Hoi Raymond, wat een pech onderweg maar niet treuren om de dag van vandaag er is morgen weer een dag. Wij hebben vanmiddag samen (met jouw in onze gedachten erbij) voor Kees gezongen en niet zachtjes zoals jij maar hardop, je kent dat wel van de familie. Jan de Graaff was er ook en dat voelde goed. Vanmorgen heb ik een kaarsje opgestoken voor Joop Douna om kracht en sterkte voor zijn gezin en jij was toen ook in mijn gedachten. Dat kaarsje lijkt vandaag dan niet zo goed zijn werk gedaan te hebben maar het was eigenlijk ook bedoeld voor je hele fietstocht en vandaag heb je ondanks alles toch ook kunnen genieten van het mooie weer. Op naar morgen, wel te rusten en een goede fietstocht voor morgen! Lia -
11 Augustus 2013 - 22:20
Truus:
Limburg is zo mooi, dat kun je in een dag ook niet bekijken! Vandaar die extra dag! Veel succes morgen, met het verlaten van mijn geboortegrond! Truus. -
12 Augustus 2013 - 09:36
Jcques:
Ja, ik kan het me wel indenken, wij een feestdag, dus Raymond ook. Dat je die duur moet betalen met 3 bestijgingen is wel bijzonder duur. Probeer of je op google het antwoord kunt vinden. Misschien hebben anderen ook jouw systeem en kun je dat van elkaar gebruiken. Kerel, veel succes, en vooral ludieke oplossingen want route 66 is toch niet jouw bedoeling. De twee keer 6 slaat dan op herhalingsroutes.
We denken en voelen met je mee en we voelen ook wel het ongemak. We hadden ons er meer mee moeten bemoeien, zoals dupliceren van info bijvoorbeeld. Maar genoeg gezegd, maak een juiste alternatief. en span een momentum samen van coördinaten. Veel fijn weer en goede fietspaden, want die zijn niet altijd zoals wij Hollanders denken. tot morgen. -
12 Augustus 2013 - 10:09
William:
Hoi Raymond !
Wat een tegenvaller even, maar je bent positief genoeg ingesteld om je niet uit het veld te laten slaan.
Succes vandaag en ik hoop dat je vanavond op een leuke camping aankomt.
Groetjes
William -
12 Augustus 2013 - 10:58
Aard Weijers:
Zo Wereldfietser
Het kan zo gebeuren. Maar bedenk wel dat het Onderweg zijn al een doel op zich is van een reiziger. Hier heb je in ieder geval aan voldaan. Goede reis. Aard -
12 Augustus 2013 - 19:40
Anja Van Dijken:
hoi Raymond,
Ik ben weer in het land en als het goed is jij er nu uit. Ik ga je met veel plezier volgen, net als ik de vorige keer gedaan heb toen jullie met z'n drieën waren. Alvast een goede tocht gewenst. gr Anja -
12 Augustus 2013 - 22:22
Francis:
Hallo Raymond,
Ik ben een paar dagen in abdij Koningsoord geweest en heb ook voor jou een kaars aangestoken! Dat je maar een behouden reis mag hebben.
Inmiddels ben ik weer helemaal bijgelezen en heb je al weer heel wat beleefd en het klinkt alsof je al weken wegbent. Ook weer zo vertrouwd, je blog verhalen.
Om weer dagelijks van te genieten en even te lezen.
Voor nu lekker slapen en tot de volgende keer, groet Francis