Grens
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
12 Augustus 2013 | Duitsland, Heide
Vanmorgen dus strak om 8 uur op pad, door Vaals heen en richting Aachen dit keer. Nu dat ging prima. Snel een goede gedetailleerde kaart gekocht en de route ter plekke uitgezocht onder het genot van een kopje automaat koffie.
Uiteindelijk de goede weg uit Aken gevonden en vol goed moed op pad. Nog steeds heftig heuveltje op en heuveltje af maar dat geeft niet. We hebben dat gisteren nog geoefend. Na zo'n kilometer of 50 zwakte het af en eerlijk gezegd, ik had lange stukken vals plat naar beneden. Dus mijn tijd verspild met zoeken naar de juiste stadsuitgang, haalde ik gauw weer snel in.
Met behulp van de kaart en dus het overzicht kwam ik op het goede pad en ben daar niet meer van af gedwaald. Ik zit nu in Bruhl, vlak onder Keulen. Wellicht kennen jullie het wel van. Reclame op tv , Phantasialand, een goot Slagharenpark zit hier in deze plaats. Heb vandaag 92 kilometers gefietst en de wind mee. Om ongeveer 5 uur had ik de camping gevonden en die bleek mudvol te staan. Ik sta nu op een plekje aan het strand maar geen stroom of wifi. Dat is er alleen op een ingewikkelde manier.
Verder is mijn sim kaart van KPN (mijn werk) hier kennelijk niet meer geldig want ik mag geen sms verzenden. Onderweg een simkaart van de .... gekocht.
Maar die moest eerst via een ander nummer geactiveerd worden. Dat heb ik via de campingbaas kunnen regelen. Een aardige man maar hij heeft het wel druk.
Nog even wachten en dan gaat het weer ouderwets met een echt duits nummer. Kortom het is vandaag even behelpen maar dat zullen jullie wel begrijpen. Morgen op weg naar Koblenz en dan zit ik weer helemaal op de route en kan ik indien nodig ook nog het routeboekje raadplegen. De route begint namelijk tussen Bonn en Koblenz.
Ach zo beleef je je kleine avontuurtjes, soms gaat er iets mis en heel vaak gaat het gewoon goed. Toen ik aankwam begon het te regenen maar dat was gelukkig maar een kleine bui. Nu schijnt het zonnetje weer.
Ik hoop dat ie dat morgen ook weer doet, in mijn hart in ieder geval wel.
Groet
Raymond
12 Augustus 2013 - 21:24
Reinhardt:
Zo, dus nu na wat schijnbewegingen ons land ontsnapt! Ik hoop dat de Duitse "gruendlichkeit" je reis verder begeleidt. Het is natuurlijk wel vervelend als pech je in de wielen rijdt, maar aan de andere kant geeft het ook onverwachte soms leuke ervaringen. Denk aan je "spakenpech" twee jaar geleden in Oost-Europa.
Maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.
Waar ik je nog wel aan wil herinneren is dat onze schaakavond niet doorgaat omdat jij het hazenpad heb gekozen (staat niet op GPS navigatie?)
Verder wens ik je een goede reis!
Reinhardt -
12 Augustus 2013 - 23:38
Lia:
Hoi Ray, gelukkig dat je de goede weg gevonden hebt. Wel te rusten en hopelijk veel zon voor morgen!!!! Lia -
13 Augustus 2013 - 09:02
Jacques:
Wat fijn he dat ze attenderen dat veel genoemde paden nou juist niet op jouw gps werken. maar het mocht niet deren want je kwam in een draf op het mooie water af. Dan maar stil en verlaten en vrij rochelend de nacht trotseren. Wij krijgen goede dagen dus dat hopen we ook voor jou. Vandaag naar die mooie splitsing van de Rijn en de Moezel. geniet ervan en hoop dat je een pad hebt op het plateau dan kun je helemaal genieten van dit mooie natuurgebied. Succes en tot morgen maar weer. Jacques -
13 Augustus 2013 - 14:42
Karste En Geertje:
Nou om in schaaktermen te blijven, je bent dus middels een paardensprong de grens over gegaan!
Goede reis verder en tot morgen!
Gr. Karste -
13 Augustus 2013 - 17:17
Hennie:
fijn, dat je het zo naar je zin hebt. :D
groetjes, Hennie