Koblenz
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
13 Augustus 2013 | Duitsland, Koblenz
Vandaag was het maar een paar kilometer en ja hoor daar kwam ik hem weer tegen. Die mooie rivier, waar ik wel een beetje verliefd op ben. Zeker dit Duitse deel tussen zeg maar Bonn en Mainz kan mij zeer bekoren.
Je rijdt de Duitsers zeggen 'fahren' en dat woord spreekt mij in die zin meer aan. Ik fahr dus langs de rijn en kom allerlei mooie gebouwen, kastelen, burchten, hotels, stadjes, je kunt het zo gek nog niet opnoemen of je komt het op je rit wel tegen. Vol van geschiedenis van de Lorelei tot aan de 2e weereldoorlog kom je allerlei herinneringen tegen en dat vind ik mooi.
Via de foto's laat ik jullie voor een deel meegenieten maar je moet toch echt de trip een keer gaan maken als je dat nog niet hebt gedaan.
Ik ben vandaag een record aantal fietsers tegen gekomen, slechts een paar hebben me ingehaald en dat is geen pocherij. Vanmorgen opgestaan met regen maar de zon kreeg na een tijdje de overhand met een strak blauwe lucht, wat later weer overging in wolken en af en toe zon. Maar dat bleef weer de hele dag. Kortom het was genieten vandaag. De tocht ging voorspoedig en met de nodige tussenstops was rond 16.00 uur in Koblenz en had ik een plekje op de camping. Er zijn hier veel fietsers. Dus leuke gesprekjes is het gevolg. Een leuk duits stel kwam uit Trier, daarna gedoucht en nog even de stad verkend. Er voer een leuk pontje van de camping over de Moezel naar de binnenstad. Daar wat rondgewandeld en gegeten en toen om 8 uur weer terug (laatste tijd van het pontje).
Op de camping aangekomen kwam ik in gesprek met een andere nederlander, die zojuist was gearriveerd. Samen hebben we nog wat bier gedronken bij het restaurant en vandaar dat dit blog nu wat later is dan normaal.
Al met al een hele leuke dag.
Groeten Raymond
14 Augustus 2013 - 07:57
Agnes:
Goedemorgen Raymond. Beter door een biertje dat late bericht....fijn te lezen dat je zo geniet van het fietsen langs Rijn. Alweer een mooi stuk op weg Koblenz.
Heel veel succes vandaag en alle groeten van ons thuisfront. -
14 Augustus 2013 - 09:24
Lia:
Wat een genieten zèg! Ik miste gisterenavond inderdaad jouw blog maar leuk om dit berichtje toch vanmorgen te lezen. Hier heeft het gisteren bij toerbeurt ook behoorlijk tekeer gegaan maar ook de zon was er. Ik wens jou vandaag ook weer een ,mooie dag en veel fietsplezier toe. Lia -
14 Augustus 2013 - 11:01
Karste En Geertje:
Goedemorgen Raymond
Je bent alweer een eindje en route denk ik. Ja inderdaad we hadden je berichtje ook al gemist!!!
Wat fijn dat je leuke mensen hebt ontmoet.Gezellig even een biertje samen is net even leuk hoor!
Fijne dag vandaag en geniet van alles van je tegenkomt in de natuur !
Lieve groeten Karste en Geertje -
14 Augustus 2013 - 11:05
Reinhardt:
Fijn dat je zo geniet van wat je ziet en wie je ontmoet!
Dat is denk ik minstens zo belangrijk als het bereiken van de reisdoelen!
Ik ben vanmorgen bij Dental Clinics geweest, ze hebben nu de kiezen aan de linkerkant getrokken(twee weken geleden recht) dus nu heb ik niets meer te kiezen.
Ik ben ervan overtuigd dat jou dag aangenamer verloopt!
Het zij je gegund!
Reinhardt -
14 Augustus 2013 - 12:22
Jacques:
Ja, Raymond,
Ich weiss nicht was sol es bedeuten...............
Ja, het is echt heel mooi en heel misschien maak je vandaag mee wat ik jaren geleden heb meegemaakt.
Bij de Lorelei houden ze van vuurwerk en feesten. Nou dat vuurwerk is een fantastische belevenis .
De donkerte en de bergen die de slagen weergalmen echt een belevenis. Dan met die feesten gewoon in de echte stamcafeetjes stappen. Ja dat is een happening, geniet van de plaatselijke geneugten. Ja zoiets verdien je ook wel eens op zo'n reis. En probeer op het plateau te rijden want het loon is groots.
Kerel, geniet en ik hoor wel of jou ook dat geluk te del valt., groet, Jacques -
14 Augustus 2013 - 18:50
Maria:
Lieve Raymond,
Ik ben al weer verslaafd aan jouw verhalen.
In 1970 heb ik dezelfde trip gemaakt op een brommertje in de geest van easy rider.
Tot Koblenz toen weer terug.
Ik ga je volgen.
Goede reis