Mainz, een erg leuke stad - Reisverslag uit Wiesbaden, Duitsland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Mainz, een erg leuke stad - Reisverslag uit Wiesbaden, Duitsland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Mainz, een erg leuke stad

Door: Raymond

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

16 Augustus 2013 | Duitsland, Wiesbaden

Vandaag dus een rustdag in het teken van de ontmoeting met Susan mijn oudste dochter, samen met 3 vriendinnen, Andrea, Marlous en ?..., maar eerst opgestaan, broodjes gekocht en ontbijt gemaakt met koffie via mijn eigen dompelaar. Wat een genot dat ding. Tijdens het scheren hang je hem in de thermoskan gevuld met water en na het scheren is (oplos)koffie, maar die is tegenwoordig van zulke goede kwaliteit, dat deze heerlijk smaakt. Ook de broodjes waren van goede kwaliteit, dus het leven is weer goed vandaag.

Het ziet ernaar uit dat het weer warm wordt. Bij het nakijken van mijn fiets na het ontbijt bleek een schroef van de voordrager 'lam' te zijn en alsnog op zoek naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker, die dit vakkundig gerepareerd heeft. Daarna weer koffie op de camping en ' skypen' met Wil, die ook aan een kopje koffie toe was. Tijdens dit gesprek kwam bij Wil Marlies aan de deur, een va n m'n vaste volgers. Ook met haar nog even leuk gepraat. Vervolgens de was gedaan. Er was nog tijd over dus nog even op de fiets de stad verkend, er was markt en het was overal lekker druk. De Dom bezocht en van binnen bekeken, echt een mooie sobere kerk met een prachtige kloostergang. Het oude deel van de binnenstad is erg mooi. Het nieuwere deel soms ook. Om ca half 1 meldde Susan dat ze was gearriveerd en ik dus op weg naar het 'Bastion' waar we hadden afgesproken.

Daar aangekomen zat de stemming er al goed in, het was overduidelijk dat de dames erg veel zin in dit weekeindje hadden en het was leuk, dat ik daarbij een tijdje welkom was. We hebben heerlijk gegeten, gebabbeld en daarna zijn we nog even met z'n allen Mainz ingegaan. Andrea weet er precies de weg en weet leuke grappige details te vertellen.

Al met al ik heb genoten vriendinnen van Susan en ik hoop dat jullie er met elkaar een heerlijk weekeinde van maken. We zien elkaar vast weer op de bruiloft. In iedere geval bedankt voor de gezelligheid, het was zeer de moeite waard om een dagje te wachten en dit er voor terug te krijgen.

Vanavond ga ik nog een keer naar Mainz. er wordt een soort prinsengrachtconcert op de Rijn gegeven en dat wil ik van dichtbij meemaken maar daarna weer snel terug want de weerberichten zijn dat het morgen weer erg warm wordt, dus ik wil op tijd vertrekken.

Jullie horen of zien weer wat van mij,
Groeten
Raymond

• 16 Augustus 2013 - 17:13

Lia:

Geniet vanavond nog lekker van dat nPrinsen gracht concert en daarna wel te rusten. Geniet morgen weer van de fietstocht hopelijk zonder bmalheur. Lia

• 16 Augustus 2013 - 17:24

Cees:

Als ik het allemaal zo lees, gaat het je goed en geniet je erg van. Blijf dit doen, ik blijf je volgen. Het ga je goed en vooral zonder technische tegenvallers. Gr. Cees

• 16 Augustus 2013 - 19:48

Simon:

Als ik het goed onthouden heb heeft Mainz kerkramen van jawel Chagall. Heb je ze gezien?
    Leuk dat je ook aandacht hebt voor klassieke muziek. Was het mooi?
    Zo doe je fietsenergie op. Nou, fiets ze maar weer!

• 17 Augustus 2013 - 02:01

Jacques:

Hoi Raymond, genieten en ook eer op tijd naar de slaapzak. Ik hoop dat het te rjmen is.
    Morgen een fijne dag. Moertjes nippeltjes zitten weer helemaal goed . Lekker vertrouwd verder.
    En bruin ze op de fiets, Jacques

• 17 Augustus 2013 - 11:39

Mark Van Zwol:

Hoi Raymond,

Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt en de reis voorspoedig gaat. Geniet ervan!

Groet Mark