Deel 2, Limes route
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
18 Augustus 2013 | Duitsland, Wertheim
Verder vandaag de hele dag gereden met bewolkt weer waar af en toe een spat regen uitviel, waar je niet nat van werd. Dus regenkleding is lekker in de tas gebleven. Vlak voordat ik aankwam begon het nog harder te regenen en dat is na een uur weer overgegaan in af en toe een spat. Dus het is een beetje vochtig/klammig hier. wel heb ik de hele weg op een vochtige weg gereden. Ook hier was het pad heel begaanbaar. Kwaliteitscijfer een 7.
Aan het eind kon ik weer een beetje proeven van het echte klimmen. Ik kon duidelijk merken dat ik een dal aan het verlaten was, de weg liep langzaam omhoog en af en toe een fikse klim en geen ruimte voor een fietspad, zodat je op de weg moest fietsen. Morgen ga ik van rivier wisselen. De Main wordt de Tauber en de eerste geplande stop is morgen in TauberBisschoffsheim en plaats een kleine 30 km verderop.
Dat is een streek, die ik helemaal nog niet ken van Duitsland. Dus ik heb er zin in en ik hoop het weer ook.
Groeten
Raymond
18 Augustus 2013 - 21:19
Jos:
Hoi Raymond,
Alweer 10 dagen onderweg, dus je zult intussen al wel in het ritme zitten. Mooie verhalen en foto's die mij de kriebels geven maar ik zal nog wel een jaartje of wat moeten wachten. Ja dat klimmen dat is wat ik meen me te herinneren dat je soms wat moeite had om je adem goed te regelen. Gelukkig zijn er nu geen anderen bij die je onnodig opjagen en kun je het tempo zelf regelen. Nog veel plezier en ik volg je op de voet.
Mazzel
Jos -
18 Augustus 2013 - 23:04
Lia:
Veel plezier morgen aan de Tauber en natuurlijk ook mooi fiets weer!!
Groetjes Lia -
18 Augustus 2013 - 23:57
Geertje W:
Raymond, het is elke dag weer leuk om je verhalen te lezen,je kunt het mooi verwoorden, ik leef echt mee zo.
wens je weer een goede fietsweek toe met ZIN.
hier alles goed,
groet geertje w -
19 Augustus 2013 - 09:24
Jan Groot:
Hoi Raymond,
dank maar weer voor je dagelijkse reisbericht. Volg je het vaderlandse voetbal nog? Jouw PEC stijf bovenaan, met PSV samen (9 punten). Feijenoord stijf onderaan (met 0 punten). Maar misschien ga jij nu wel meer voor de Duitse competitie?! Geniet maar weer van het rivierenlandschap. Gute Fahrt! Ook van Nel, Jan -
19 Augustus 2013 - 11:21
Karste En Geertje De G:
Geniet vandaag van het voor jou "nieuwe Duitsland".
P.S. Ajax staat op vier!
Karste -
19 Augustus 2013 - 19:44
Jcques:
Raymond,
Het is zo fijn dat j jezelf steeds weer weet op te peppen om verder te gaan.Je doet het goed. Je kijkt wat je belangstelling extra kan trekken. Dat heet positief denken en je stok positief verder zetten. En echt iedere dag ervaren wij dat ook zo. Dus verander van rivier maar weet door allen stroom water. Waar bij jij straks langs de oorsprongen zal rijden. Je zult mogelijk de Donau oorsprongen terugvinden als eerst. maar geniet van dorpsgezichten en de natuur daartussen.Tot morgen. Jacques