De Donau nadert. - Reisverslag uit Kelheim, Duitsland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu De Donau nadert. - Reisverslag uit Kelheim, Duitsland van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

De Donau nadert.

Door: Raymond

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

22 Augustus 2013 | Duitsland, Kelheim

Was gisteren mijn verhaal gedeeltelijk van kommer en kwel, vandaag kan ik niet anders zeggen dat de dag heel voorspoedig is verlopen. We zijn ondertussen weer 92 kilometers verder oostwaarts getrokken en naderen de rivier de Donau of beter gezegd vanaf morgen ga ik daar langs fietsen want ik heb hem bereikt. Verder was het warm en dat was voor mij de reden om vroeg op pad te gaan.

Het af te leggen parcours (om 6 uur opgestaan en om 5 voor 7 zat ik op de fiets) was uiteindelijk een kolfje naar mijn hand. Omdat het vroeg was had ik nog geen last van tegenwind, deze kwam pas tegen 12 uur stevig opzetten maar toen was mijn koers dusdanig veranderd, dat ik de wind met regelmaat stevig in de rug had.

Al met al een mooie rit met lange stukken waarin je je tempo goed kon vasthouden en duidelijk minder vermoeiend als gisteren. Al kon ik wel merken dat ik gisteren in de benen had. Het wilde vanmorgen maar moeizaam op gang komen ( mijn benen). Ik ben toe aan een rustdag en die ga ik morgen nemen. Het is nog een kilometer of 30 naar Regensburg en die stad wil ik graag eens nader bekijken en er niet zomaar langs of doorheen rijden. Dus daar ga ik dan dus even pauzeren.

Al met al een leuke en warme dag. Ik hoop dat er nog vele van deze volgen.
Groeten
Raymond

• 22 Augustus 2013 - 19:58

Jacques:

Zo Raymond, soms heb je geluk met je beslissingen. Toen de wind in je rug kwam zal je wel trots zijn geweest, nou je verdient het. Nu even wat pauzeren. Genieten van Regensburg en dan de Donau opzoeken. Mogelijk zal jij het ook wel gehoord hebben. Onze zwager Joop heeft met Ellen gehoord da zijn ziekte niet geneesbaar is. Verder kunnen we wel via mail communiceren.
    Dus geniet morgen in
    Regensburg Stad
    Regensburg is een kreisfreie Stadt in Duitsland, gelegen in het oosten van de deelstaat Beieren. De stad is gelegen aan de Donau, bij de monding van de Naab en de Regen. Regensburg is een havenstad met vele scheepswerven. Wikipedia
    Bevolking: 136.577 (31 dec. 2011) Opgericht: 1245 Oppervlakte: 80,76 km² Weer: 22 °C, wind NO met 10 km/h, 42% luchtvochtigheidBezienswaardigheden Walhalla Dom van Regensburg
    Veel plezier, Jacques

• 22 Augustus 2013 - 20:13

Lia:

Fijn dat het vandaag weer beter ging en dat het weer ook weer meezat. Je geniet in ieder geval van iedere dag en je laat daardoor ook ons genieten. Morgen een fijne rustdag, geniet van de plaats en dan... met volle moed weer verder. Liefs en groetjes Lia

• 23 Augustus 2013 - 09:26

Reinhardt:

Goed bezig man, als ik het zo lees zou ik over de meeste ritten veel langer doen en dus stil blijven staan bij alles wat te zien is, naa reen koffiehaus (heb je dat) gaan als het regent en hier en daar een praatje maken als de zon weer schijnt.
    Je ziet, het zou niets worden!
    Langs de Donau is het lekker vlak fietsen toch? En veel te zien! Ja, dat lijkt me relaxed.
    Geniet daar van want ik denk dat je vederop weer afgebeuld wordt.
    Eigenlijk komt me als ik aan je tocht denk het beeld van een" kruisvaarder" boven. Misschien klopt het niet maar toch....
    Geniet, en laat mij maar wat zeuren.

Reinhardt

ps
    laat even weten of je nog eens een schaker tegenkomt!

• 23 Augustus 2013 - 09:40

Marjo:

Hoi Raymond,

Nou bijna toe aan een welverdiende rustdag!!
    leuk om te lezen hoe je geniet van alles wat op je pad komt en hoe je omgaat met de "tegenslagen"
    Veel mooi weer met de wind in de rug (soms letterlijk en soms figuurlijk) op naar de volgende bestemming.

Marjo, Han en kids

• 23 Augustus 2013 - 15:26

Henny Oosterlaar:

Dag Raymond, op het moment dat ik dit schrijf, hoor ik net van Wil dat een wesp je flink te pakken heeft gehad en dat je genoodzaakt bent om even te pauzeren ( gedwongen nog wel) Nou in ieder geval een warme hap en warm bed en na het ontbijt mag je er weer vandoor gaan! Zet'm op, op weg naar Wenen waar je een paar gezellige dagen en gezelschap wacht. We volgen je op de voet! Je reis door Duitsland laat zien dat het daar erg mooi is, wij Nederlanders komen er gewoon te weinig, zelf zijn we ook altijd verrast ooit eens per fiets, maar nu ook per camper, en gastvrij wordt je daar overal ontvangen! Zet'm op en geniet!
    groet Henny, ook namens Gerrit,