Wenen, dag 3
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
31 Augustus 2013 | Oostenrijk, Lainz
Maar toch we wilden fris en fruitig aan de start komen tijdens het concert. Dus eerst even flink rustig aangedaan vanmorgen.
Maar wat wil je ook na zo'n fantastisch ontbijt, dat door Anne en Vincent voor ons is klaargemaakt. We hebben toch maar mooi geluk met zulke vrinden.
Dus het dakterras ontdekken, dat bij het appartement hoort en daar heerlijk tot ca. 14.00 uur geluierd. De Volkskrant gedownload op mijn Ipad en daar heerlijk in zitten lezen. Wil lag prinsesheerlijk in een ligbed te genieten van de zon. Daarna de stad in en daar rondgewandeld. Ten slotte een huis bezocht dat ontworpen was door de kunstenaar Hundertwasser. Dat was echt een mooi huis. Toen was het tijd voor een concert. We ontmoeten Vin en An op de afgesproken tijd, nog even snel eensapje samen en daarna het huiskamerconcert. Het was zeer de moeite waard. Een mooie ruimte waar Mozart ooit zelf in had opgetreden en muziekstukken waar we alle 4 bijzonder van hebben genoten.
Daarna terug naar Hietzing, het stadsdeel, waar we woonachtig zijn en daar ..... Dat begrijpen jullie wel. Morgenochtend gaan we verder met cultuur snuiven door als goed katholieken de Hochmesse in de Stephansdom te gaan bezoeken. In de dienst wordt de orde aangehouden conform de 'Deutsche Messe van Schubert'. Alweer een hoogtepunt waar we vast en zeker van zullen genieten.
Jullie zien het wel weer in het blog van morgen.
Groeten Raymond en Wil en natuurlijk Vin en Anne.
31 Augustus 2013 - 23:42
Maria:
Wat een leuke foto van jullie samen.Bijzonder hè die hundertwasser die niet tegen hoeven kon. Kleurige schilderijen ect. Ik ben toen ook naar het mozarthuis geweest. Veel plezier in de dom zo direct. Ga jullie nog naar klimt? Fijne zondag -
01 September 2013 - 02:12
Jacques:
Nog net effe voor het slapen gaan. Geweldig al die mooie zaken samen. Ja het genieten staat zo echt voorop. We hoen morgen wel wat je van de preek heb meegenomen en wat Schubert jullie voor misliederen heeft geschreven. Gent ervan en alles wat op jullie pad komt. Groetjes,
Jacques -
01 September 2013 - 11:36
Lia:
Lieve allemaal,
Ik wil jullie nog heel veel plezier toewensen en geniet van al het moois!! Joop en ik zijn ook in Wenen geweest en wij hebben toen ook geweldig genoten. Liefs Lia