Wenen, dag 6, aan banden werken - Reisverslag uit Großer Biberhaufen, Oostenrijk van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Wenen, dag 6, aan banden werken - Reisverslag uit Großer Biberhaufen, Oostenrijk van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Wenen, dag 6, aan banden werken

Door: Raymond

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

03 September 2013 | Oostenrijk, Großer Biberhaufen

Vandaag. Laatste dag, dat Wil in Wenen is. Vanavond vertrekt zij samen met Anne terug naar Nederland. Vanmorgen de fiets weer gepakt en begonnen met het oppompen van de voorband, want die was op de eerste dag lek gegaan en was nog niet volledig opgepompt. Een vriendelijke buurman een belg, leende mij zijn fietspomp en werkelijk de 5 bar zat er weer in. Totdat even later een luide knal aangaf dat de binnenband het niet kon dragen. Gelukig had ik een reserveband en kon dus deze binnenband snel vervangen. Nu iets zorgvuldiger te werk gegaan met het inleggen en deze binnenband houdt het tot nu toe uitstekend.
Ondertussen was Vin met zijn achterband aan het werk. Ook deze band had de vliegreis niet overleefd en was dus te zacht. Ook deze dus opgepompt tot een aanvaardbaar niveau.
Nadat alles gepakt en gezakt was afscheid van Wil en Anne genomen (tijdelijk)
En naar de camping gefietst. Daar hebben we de tenten opgezet en we wilden weer terug gaan naar het appartement. Vincent controleerde nog eenmaal zijn achterband omdat hij ontevreden was over het rijden met de band.

Nu constateerde hij op een bepaalde plaats dat ook zijn buitenband de vliegreis niet goed overleefd had en hebben we de buitenband vervangen door een opvouwbare, die ik als reserve bij me had. Vervolgens snel naar de U-bahn en bij een halte uitgestapt, onze vaste fietsenmaker bezocht en een nieuwe niet opvouwbare buitenband voor Vincent gekocht. Met deze band lopen we nu nog steeds op het vliegveld rond want het inchecken voor de vliegreis verloopt erg langzaam.

Tijdens het wachten op het inchecken nog even alle dagen met elkaar doorgenomen en op die wijze nog even aan die andere band met elkaar gewerkt. Ook dit stukje is tijdens het wachten tot stand gekomen.

Vanmorgen heb ik het nieuwe fietspakje van de fa. Schutte (speciaal voor mij op maat gemaakt) aangetrokken en het zit als gegoten.

Morgen gaat dat pakje dus meteen weer aan.
Op naar Bratislava terwijl Wil en Anne beiden weer in Nederland aan het werk moeten. Het blijft ongelijk verdeeld in deze wereld.

Morgen horen jullie hoe het verder verlopen is.
Groeten
Raymond en Vin en natuurlijk Anne en Wil.

• 03 September 2013 - 23:05

Jan Hollegien:

Mannen,
    Het gaat dus nu eindelijk gebeuren.
    Ik wens jullie een mooie tocht samen en laat ze maar zoeven als vanouds.
    Oh ja, jullie zijn ze aan het oppompen...........
    Vooorzichtig h`e, denk aan je onvermoede krachten ;-)
    Nou, NJoy.

CIAO
    Jan

• 03 September 2013 - 23:05

Marianne:

Dag Raymond,
    Sinds ik volgauto ben geweest in de fietsreis die Jan met zijn Stappenbelt ploegje heeft ondernomen, weet ik ook dat er velglinten bestaan. Misschien ook wat voor jullie?
    Goede start en reis vanaf morgen samen, we denken aan jullie!
    Jan en Marianne.

• 04 September 2013 - 09:40

Francis:

Heel veel succes en plezier samen met Vincent! Fijn dat je na het afscheid lekker samen op de fiets stapt.
    en hou die banden nu maar goed op spanning! groet Francis

• 04 September 2013 - 09:42

Jacques:

Beste allemaal,
    ja het virus is gelukkig op tijd weer ingeslagen. alles is nagelopen en blijk alle proeven te hebben doorstaan. het is wel onduidelijk hoe alles in elkaar zit. Sliepen jullie i tenten of in een appartement?
    Nu het gras weer de boventoon voor de nacht zal worden, is die vannacht in ieder geval weer jullie ondergrond geweest. Nu samen de tred oppakken en Raymond vang Vin op want die heeft nog niet zoveel conditie als jou. Veel natuur- en fietsplezier tezamen, geniet en wij kijken uit naar de mooie verhalen. Ik ga zo naar een begrafenisdienst van een fijne oude klant. Groetjes, Jacques

• 04 September 2013 - 10:02

Jan Groot:

Hoi allebei,
    nieuwe ronde, nieuwe kansen! Heel veel plezier onderweg!
    Jan

• 05 September 2013 - 23:54