Op naar Györ
Door: Raymond
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
05 September 2013 | Hongarije, Győr
We fietsen vandaag voornamelijk langs een soort stuwgoot (variant op stuwmeer) een lange brede strook met water dat was ingedijkt. Dus we hadden het idee dat we langs de Afsluitdijk aan het fietsen waren. Alleen deze was een stukje langer en het land aan de ene kant werd steeds lager terwijl wij op hoogte bleven. Uiteindelijk kwamen we aan een dam/sluizencomplex waar het verval meer dan 20 meter was, al met al zeer imposant.
Na een korte pauze staken we de Donau over en traden het Magyarenland (Hongaren noemen zich Magyaren) binnen. Nog een kleine 20 km en dan waren bij de stad Györ. Nu dat werd ff anders omdat we de camping locatie ietwat verkeerd ingeschat hadden. Dat betekende een behoorlijk stukje omfietsen. Maar goed het heeft onze stemming niet beïnvloed. Nu genieten we van een prachtige camping en fantastisch nazomerweer.
Ik wil nog even terugkomen op de stad Bratislava. Een aanrader om een keer naar toe te gaan. Leuk compact maar wel heel gezellig. En voor Hollanders heel belangrijk: Erg goedkoop! Wij hebben ons daar gisteravond goed weten te vermaken.
Groeten
Vincent en Raymond
05 September 2013 - 18:50
Jan Hollegien:
Dag luitjes,
Even terug naar de basis...Vincent je wist dat het lastig zou worden dus ....... doorfietsen!!!!.........
In het land van de Magyaren zal het zeker goed toeven zijn, al was het maar omdat er weer nieuwe fietsontdekkingen aan staan te komen. Blijven genieten van het moment, dat moet het motto zijn, dan komt het vast goed.
Nou, ontdek ze en Vincent ...... denk aan je elastiek.
CIAO
Jan -
05 September 2013 - 18:56
Simon:
Het is hier warm, absurd warm voor september. Het zal bij jullie iets koeler zijn, vermoed ik. Pec doet het nog steeds goed en Federer steeds minder. Life is sweet, life is bitter. Geniet van het ongecompliceerde buitenleven! Hopelijk blijft het rustig in het Midden-Oosten... We bidden om vrede. Zeker in september. -
05 September 2013 - 19:17
Jacques:
Hallo Vincent en Raymond,
Fietsen is beleven, geven en nemen en samen elkaar opstuwen, langs een stuwstroom.
Geweldig als je dat zo hoort van jullie. Veel Hongaars plezier als het trappen is gedaan.
Tussen door zal de ongeremde natuur jullie veraangenamen
Zeg tot morgen en hopelijk niet zo benauwd als hier. Jacques -
05 September 2013 - 23:46
Lia:
Hoi Raymond en Vincent,
Op de late avond heb ik bewondering voor jullie inzet en volhouden. Ik ben morgen nog thuis en dan.... ga ik op bedevaart. Ja, ja een echte!!! Niet voldoende rekening mee gehouden maar de vele plaatsen die wij gaan bezoeken en de 5 km. lopen op de Camilla geven denk ik zoveel indrukken en genot van alles wat ik zie en meemaak dat dat denk ik wel een heleboel verzacht. Ik denk dat jullie ook wel zoiets voelen en meemaken al is het voor jullie een ander soort bedevaart. Heren houd het vol!! Kijk goed uit en geniet (wijze woorden van een iets oudere vrouw)
Wel te rusten en tot over 14 dagen.
Liefs Lia