Door mijn achterwiel gezakt - Reisverslag uit Komárom, Hongarije van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Door mijn achterwiel gezakt - Reisverslag uit Komárom, Hongarije van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Door mijn achterwiel gezakt

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

06 September 2013 | Hongarije, Komárom

Vandaag heb ik onderweg samen met Vin een acht gegeven. Het was een prachtige tocht maar wel over gravel en zandweggetjes. Het lijkt wel of Hongarije alleen maar bestaat uit steden met ontzettend veel voorsteden, die op zich weer bestaan uit straatjes c.q. weggetjes met daaraan aansluitend 2 onder 1 kap of alleenstaande huisjes met op zich een behoorlijke lap grond erom heen. Vaak heeft men een privė wijngaard. Daarnaast is het zonnetje dat onverdroten schijnt natuurlijk een genot. Al met al ervaar je dan Hongarije als een zeer vriendelijk land met mooie vergezichten. Maar het woord gravelpad of liever zoals de Duitsers dat zeggen ' schrottelpfad'. Dan weet je als ervaren bloglezer wel hoe laat het is. Raymond vind het nl leuk om over dit soort weggetjes zo hard mogelijk te fietsen. Hij probeert dan ook nog het rechte pad te vinden, dus zonder gaten etc. Maar zoals altijd weten jullie de afloop, de fiets of de band en/of het wiel kun dit soort grappen niet aan.

Zo ook mijn nieuw aangeschafte achterwiel. Dit keer niet de spaken zelf maar datgene waar de spaken inzitten begaf het. Ik zal een foto toevoegen.
Het resultaat van dit alles is dat ik afscheid heb moeten nemen (met pijn in het hart) van mijn mooie nieuwe achterwiel met 48 spaken. Ik heb dus een nieuwe laten monteren met 36 spaken. Het risico is nu dus dat ik met enige regelmaat weer in spaken problemen terechtkom maar met het vorige wiel viel ook niet meer verder te fietsen. Dus al met al is dit een prima oplossing.

Dus morgen gaat weer een vrolijke Raymond verder. De weersverwachting is mooi en ook de omgeving. Met Vincent als maat kan ik het niet beter treffen. Dus conclusie: het leven is mij welgezind en ik tel mijn zegeningen.

Morgen weer een nieuwe rit een nieuwe ronde.

Groeten
Vincent en Raymond

• 06 September 2013 - 17:43

Jacques:

Kijk dat je dingen zou beleven dat stond toch wel vast, maar dat je op een haast nieuwe fiets dit allemaal kan beleven. Ja Raymond, daar hebben wij ook geen rekening mee gehouden. Je was zo trots op deze nieuwe vinding en het werkte. Nu maar voor alle zekerheid wat spaken inslaan. Ja, de natuur is erg mooi, de paden redelijk verraderlijk. Dus pas alles een beetje aan en het zal zeker goed gaan.
    Bij jou blijft alles goed Vincent, en als ik het goed begrijp zie jij je maat af en toe voortschrijden alsof het een jonge kerel is diegeen bagage en zo mee heeft. Het is zo fijn om te lezen dat jullie elkaar goed aanvullen. Een kameraad uit fietsijzer gesmeden zou ik zo zeggen. Ik weet niet hoe lang je nog meefietst
    en hoe je het zelf beleefd, of heb je ook een blog? No een vraag uit de achterban:
    Had je het nieuwe wiel mee of aldaar aangeschaft? Succes voor morgen in de mooie zonneschijn.
    gegroet, Jacques

• 06 September 2013 - 18:49

Jan Brandsema:

De spaken zijn geteld, de zegeningen zijn ontelbaar en zo'n mooie vriend (en onze overbuurman) als reisgenoot. Mooier kan het niet. Veel plezier samen de komende dagen.
    Groet,
    Jan en Marianne

• 06 September 2013 - 21:06

Truus:

Hoe krijg je het voor elkaar?? Met juist zo'n stevig achterwiel!
    Gelukkig kun je verder en heb je er niet minder plezier om.
    Fijne tocht verder, samen met Vincent!!
    groetjes, Truus.

• 07 September 2013 - 15:54

Rita En Bob Wierenga:

Hallo dappere Raymond,

Wat een geweldige ervaringen doe je op zo op de fiets door het Europese landschap!
    We denken dat je nu de gebaande wegen wel meer op waarde weet te schatten............
    We volgen je verhalen en genieten van de neergeschreven regels.
    We wensen je een zeer geslaagd vervolg.
    Hartelijke groet,
    Rita en Bob