Zonder problemen naar Esztergom. - Reisverslag uit Esztergom, Hongarije van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Zonder problemen naar Esztergom. - Reisverslag uit Esztergom, Hongarije van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Zonder problemen naar Esztergom.

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

07 September 2013 | Hongarije, Esztergom

Vandaag is werkelijk probleemloos verlopen. Vanuit Komarom in Hongarije zijn we direct de Donau overgestoken. Vincent vindt het eigenlijk geen rivier maar meer een langgerekt meer. Zo breed is deze rivier. Vandaag zijn we door Slowakije gereden en weer voor de afwisseling eens langs de rivier zelf.

Het pad wisselde af, schrottelpfad, mooi asfalt en asfalt met kuilen. Die hebben we vandaag met mijn nieuwe achterwiel zoveel mogelijk proberen te vermijden. Maar alles verliep zonder problemen. Het weer is prachtig, vrijwel geen wind en het landschap waar we doorheen fietsen is mooi. Het begint langzaamaan weer een beetje te veranderen. Het wordt weer wat heuveliger. Dus op en neer maar gelukkig nog niet echt heel erg. Een beetje Veluwe en af en toe een teugje Zuid-Limburg. Maar dat kunnen we allebei goed hebben. De stemming onderling is prima. Dus mijn liefje wat wil je nog meer. Eenleuk detail is nog dat we onderweg geïnterviewd zijn door een tweetal mensen, die voor het locale sufferdje een artikel voorbereiden over de fietstoeristen langs de Donau. Natuurlijk stonden we hen te woord. Op de foto staat het facebookaccount voor de liefhebbers.

We staan hier in Esztargom, de streek Tatabanya, bekend van Jozef Kiprich, een paar jaar terug een speler van Feyenoord, de leeuw van Tatabanya, was zijn bijnaam. Morgen nog een kleine 70 km en dan zijn we al weer in Boedapest maar ook deze stad is de moeite waard.

Dus vandaag eerst deze stad verkennen. Oh ja, we zijn vandaag een oud Romeins fort tegengekomen. Het is bewonderenswaardig dat daar nog zoveel van over is gebleven en dat men dat werkelijk niet als een toeristische attractie is gaan herwaarderen. Nee, het ligt midden in een ruig stuk natuur en niet gemakkelijk bereikbaar. Goed, weer leuke dingen meegemaakt en gaan die ook weer in deze stad ontdekken. Dus ik stop er weer mee.
Tot morgen.
Groeten Vincent en Raymond

• 07 September 2013 - 18:39

Geertje Wijnja:

goed om te lezen, dat het fietsen en reizen zoveel mooie ervaringen oplevert!en gezelschap is prettig, lees ik wel.
    we heben afgelopen woensdag op de eerste koorrepetitie na de zomer jouw reis ook nog even besproken, iedereen is onder de indruk!
    en Joost alvast voorbereid dat jij een verzoeknummer gaat inbrengen( de....Messe).
    vandaag gewandeld op de Renderklippen,met de lopers, het was er zo stil, de heide bloeide, er hing wat nevel, het was sprookjesachtig mooi!
    dat we zo kunnen genieten van alle natuur, al moet je er wel wat voor doen, dit hebben we er graag voor over.
    het allerbeste maar weer gewenst, goede vervolgtocht!

• 07 September 2013 - 22:11

Francis:

Hallo Raymond en Vincent,

Wat mooi dat jullie alweer bijna in Boedapest zijn. Zo reis je toch maar weer mooi door een aantal landen heen. Vandaag geen banden of spaken pech gelukkig.
    Morgen lijkt me ook een mooie fietstocht kronkelend langs de Donau waarschijnlijk.
    Vast veel plezier daar.
    Hier regent het pijpenstelen maar de boeren en de tuinen zijn er blij mee. Alle grote planten in onze tuin lagen gewoon plat. Te zielig om aan te zien.
    Morgen is het Burendag hier, dus dan is het fijn dat de tuin er mooi( er ) bij ligt.
    Veel fietsplezier weer, groeten van Francis

• 08 September 2013 - 01:44

Jacqus:

Zo harde doortrekkers, soms ben ik de eerste en nu weer de laatste. Maar afwisseling zorgt dat je net als jullie steeds weer nieuwe zaken ontdekt. Het fijnste dat jullie et onderling zo goed kunnen vinden.
    De foto's ogen mooi en als je Raymond de mogelijkheid hebt wil je Vincent dan ook op de plaat met zijn edele ros zetten. Want ik denk dat ie het is, maar zeker weten is leuker.
    Veel plezier en op naar Boedapest.
    Groet, Jacques

• 08 September 2013 - 12:23

Reinhardt:

Misschien wat een wat late reactie maar toch.
    Fijn dat jullie op zo'n mooie tocht kunnen terugzien en een goed vooruitzicht voor de volgend rit!
    Het lijkt me zeer de moeite waard om zo te fietsen, steden,natuur, vergezichten, rivier, en gespot door het plaatselijke sufferdje. Liefjes, wat willen jullie nog meer?
    Het regent hier dus wij hebben ook niets te klagen....toch?
    We blijven trouwe lezers, laat ons dus meegenieten.

Reinhardt

• 08 September 2013 - 13:19

Karste En Geertje:

Mannen broeders,
    wat fijn dat jullie zo genieten. Je schrijft dat het landschap prachtig is: groen, bos, heide, agrarisch?
    hier schijnt inmiddels de zon weer, het is lekker opgefrist!
    Nou veel plezier weer voor vandaag(zondag) en morgen.
    Gr. Karste en Geertje