Olifanten, tijgers, hazen, ooievaars en schapen
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
14 September 2013 | Kroatië, Vukovar
OLIFANTEN. Nadat we ons gisteren in een Garni hotel in Sombor hadden geinstalleerd, zijn we op zoek gegaan naar een goed restaurant. Dat werd eigenlijk op zoek naar 'n restaurant, zoveel zijn er hier niet. Dat werd restaurant Slom, oftewel Olifant. We maakte nog indruk door 2 gerechten/plates te bestellen, die al voor 2 personen bestemd was. Gezien het slecht zeer gestage tempo van afvallen, het maar bij 1 plate gehouden. Was lekker, veel vlees.
TIJGERS. Het fietsen gaat me op zich prima af. Ook geen spierpijn/kramp of zo. Wat wel wonderlijk is, is dat mijn knieschijven, zeg maar de spiertjes daaromheen zich beurs voelen. Ik kan inmiddels beter op een fiets zitten dan lopen :-). Vannacht werd ik er zelfs wakker van. Goed voorbereid had ik uiteraard mijn Tijgerbalsem mee, wat inderdaad voor de gewenste verzachting zorgde.
HAZEN.
Met tegenwind is het lekker als je elkaar "uit de wind" rijdt. Vandaag hadden we dat even nodig. Dat doe je door een soort "haasje over". De voorste rijder rijdt net zolang voorop totdat hij het mooi genoeg vindt of het snot voor de ogen heeft en laat zich dan afvallen. Soms vergeet de voorste af te vallen en heeft de tweede haas mooi mazzel. Heel soms wordt de voorste haas ook wel opeens ingehaald door de achterste haas, zeg maar een achterstevoren haasje over.
OOIEVAARS
De Donau is een enorme rivier en heeft dus ook enorme ooibossen. Vandaag fietsten we langs een werkelijk schitterend stuk ooibos. Het barstte er van de Zwarte ooievaars. Heel bijzonder om te zien. Dat het er ook barstte van de witte reigers melden we maar als bijvangst.
SCHAPEN
En tot slot: op onze weg naar uiteindelijk Vukovar hebben (weer) kunnen genieten van panorama's vol schapenwolken.
VUKOVAR
We zitten nu in Vukovar. En dan keert weer even de ernst van het leven terug. Nog geen twintig jaar geleden zijn hier de vreselijkste dingen gebeurd. Dat stemt tot bezinning. Destijds voor ons ver weg. Voor degene die toch meer inzicht willen :
Hartelijke groet,
Vincent en Raymond
14 September 2013 - 19:31
Jan Hollegien:
Hee mannen,
Op safari? Toch niet onderweg de verkeerde afslag genomen?
Maar zonder gekheid, het blijft leuk jullie belevenissen te volgen.
Blijf genieten van 'de weg' luitjes (ik lijk Vincent wel ;-) ).
En wat de knie betreft Vincent: een oud advies van Joep destijds hielp mij goed:
probeer eens een iets andere houding (zadel iets hoger/lager).
Groeten Jan. -
14 September 2013 - 21:31
Cees:
Luitjes,
Ook ik lees julie verhalen met veel plezier. Je maakt wat mee en je moet er behoorlijk voor werken. Aan de omgeving, waar je langs komt, ligt het niet denk. Het zijn speciale ervaringen.
Ik zou zeggen, lekker doorfietsen, dan smaakt de avond beter.
Heel veel sterkte met de vele kilometers die nog te gaan zijn en tot ziens.
Groet, Cees -
14 September 2013 - 21:33
Cees:
Ps: ons clipper heeft vanavond met 2-1 verloren van Lucky Ajax. -
14 September 2013 - 22:10
Jacques:
Beste dieren liefhebbers,
Ja je gaat je ook steeds gemakkelijker bewegen doordat jullie ook kunnen genieten van de vrijheid. Dagelijks een stuk fietsen, onvoorstelbare en onvoorspelbare dingen beleven. Alles is mogelijk. En als dat allemaal gaat, dan is het dagprogramma lichamelijk ook goed te verwerken, zelf knieschijven. Als ik het goed begrijp zijn die gerenoveerd en is dat heel goed verlopen. Ja, jullie uitdaging word zeer goed uitgewerkt door beiden, dus mannen houdt dat zo. Hoe lang de sessie duurt weet ik niet, maar als ik Raymond aanvoel zegt die, goh joh bel je baas maar van ik ben er een tijdje niet. Zo van hier leer en beleef ik meer als ik ooit op het werk doe. Het aller belangrijkste is dat je jezelf het beste leert kennen.
Dus kerels slijp de ruwe bolster, slaap er nog een nachtje over en morgen veel geluk met de volgende 100 km. doei, Jacques -
15 September 2013 - 00:23
Francis:
Hè hè gelukkig weer een passend thema,..))::
Veel fietsplezier morgen, groet Francis