Beograd, je moet er wel wat voor doen. - Reisverslag uit Vojna Bašta, Servië van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Beograd, je moet er wel wat voor doen. - Reisverslag uit Vojna Bašta, Servië van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Beograd, je moet er wel wat voor doen.

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

16 September 2013 | Servië, Vojna Bašta

Vandaag was Vin zijn laatste fietsdag en die hebben we in stijl afgesloten. Vrijwel alles wat fietsen leuk en niet leuk maakt hebben we vandaag beleefd.
Om 7 uur werden we gewekt door een tractor, die zowat over mijn hooofd reed. Deze man ging de gierkelder leeghalen. Leuk maar gelukkig hadden we al gepland om om 7 uur op te staan. Dus dat kwam dus goed uit (op de stank na dan). Om 8 uur gegeten,gepakt en gezakt zijn we op stap gegaan. In een sneltreinvaart naar Novi Sad. Daar waren we binnen een uur. Vervolgens weer de overkant van de rivier opgezocht. En verder ging onze tocht. Wij gebruiken daarbij een boekje van 'bikeline' een Duitse uitgeverij. Op de pagina stond netjes een klim aangekondigd. Maar tijdens het klimmen heb je geen tijd om je bladzijde om te slaan. Het was een erg drukke weg, dat was ook aangegeven.

Jullie snappen het vast al. Op de volgende pagina ging de klim door. 6,5 kilometer lang een stijging van ca. 8 procent. Nu kapot waren we allebei omdat we beiden dachten dat de andere bladzijde een afdaling betrof en geen klim. Maar goed, dat hadden we dus weer in de pocket. Lekker peddelen, dalen, stijgen gingen we verder. Na ongeveer 60 kilometer een keuze bordje rechtdoor (normale route) of een alternatief volgen. Wij natuurlijk dat laatste doen. Nu dat hebben we geweten. Zeker 50 hoogtemeters dalen over een betonpad met gaten en kuilen en een helling van zeker meer dan 15 procent. Snelheid dus nul komma niks. Vervolgens denk je mooi langs de Donau te gaan fietsen. Zeker 2 á 3 kilometer stijgen en dalen over een betonpad van 30 cm breed en daarnaast een gat van een cm. of 10. Nu dat is leuk fietsen. Vergeet dat maar. Uiteindelijk zijn we afgestapt en hebben we de weg maar weer omhoog genomen (lopend) want met een stijgingspercentage van 25 percent valt ten enenmale niet te fietsen.

Eenmaal weer op het rechte pad hebben we onze weg vervolgd en om 16.05 bereikten we na 106 moeizame kilometers Belgrado. Althans een voorstad.
Daar zitten we nu op de camping. We genieten na van deze dag. Nu lekker douchen, tent opzetten en eten.
Morgen horen jullie weer hoe het ons verder vergaan is.

Groeten
Vincent en Raymond

• 16 September 2013 - 18:43

Simon:

Verhalen, over bergen en langs dalen.
    Een mooie reis, dat is het en dat blijft het.
    Maar de beloning is er wel na een periode van afzien.
    We leven met jullie mee. Vincent, een goede thuisreis gewenst. En Raymond, zet hem op als je weer op je zelf wordt teruggeworpen. Op naar de brulfte, de broedlagte, de bruiloft dus!!

• 16 September 2013 - 19:27

Martin Post:

Ha heren,

En toch klinkt het allemaal alleen maar positief. In ieder geval zo, dat ik het met alle plezier mee zou maken! Goede reis en veel plezier samen!
    Hartelijke groet,
    Martin

• 16 September 2013 - 20:39

Karste En Geertje:

nou Vincent voor jou een mooie afsluiter: 25%.
    goede reis en voorbereiding en behouden thuiskomst.
    En voor Raymond nog even doortrappen, zet 'm op en een prettige dag morgen!
    gr. Karste

• 16 September 2013 - 23:48

Jacques :

Verwoed trappend hebben jullie de paden geslecht .Het alternatieve afgebroken om via het rechte(./.) pad de weg te vervolgen. Dat jullie zover zijn gekomen is toch helemaal te danken aan het vertrek van Vincent. Nu ik zou morgen de spullen oppakken en lekker een 1 1/2 dag genieten in een bed en breakfast. Want dat hebben jullie wel verdiend. Geweldig de belevingsverhalen, je za de reis zo weer helemaal meemaken denk ik. Heren mijn petje af voor alles wat jullie gerealiseerd hebben. Zoals ze zeggen het tempo was af en toe moordend langzaam. Zelfs de benenwagen ondernam 25% .
    Dat zullen jullie wel voelen. Slaap ze en geniet samen van het laatste deel. Jacques

• 17 September 2013 - 11:38

B:

Beste Vincent en Raymond wat zijn jullie een doorzetters petje af maar nu alleen
    Verder , of toch niet , een is er altijd bij !! Je weet wel wie ik bedoel, kijk maar naar
    Boven !! Veel sterkte op je verdere reis enVincent goede reis naar huis
    Groeten Bert en Maaike .

• 17 September 2013 - 20:59

Jan Witteveen:

Raymond, Vincent

Op al die slechte binnendoor route,s is het zaak de fietsen heel te houden, advies van een oude luie motocrosser om op de pedalen te gaan, staan dan worden frame en wielen minder belast.
    Wij diep onder indruk van jullie doorzetters vermogen .veel sterkte op je verdere reis.
    Wij volgen je.
    succes