Een reis in een reis. - Reisverslag uit Belgrado, Servië van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu Een reis in een reis. - Reisverslag uit Belgrado, Servië van Raymond en Wil Nagelmaeker - WaarBenJij.nu

Een reis in een reis.

Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil

18 September 2013 | Servië, Belgrado

Vandaag mijn laatste bijdrage aan de blog van Raymond. Voor mij is er nu een einde aan mijn reis gekomen. In die 3 weken, met riant veel rust/bezoekdagen voor de steden, heb ik Raymond vergezeld van Wenen naar Beograd.
Zonder nu iedere stad uitgebreid te gaan beschrijven geef ik mijn waardering door middel van een cijfer:
Wenen: 8
Bratislava: 8 a 9
Boedapest: 7
Belgrado: 6
Het meeste indruk heeft op mij de stad Vukovar gemaakt.
Ook heb ik voor het eerst in mijn leven (nog geen 60 :-) een gebombardeerd (overheids-)gebouw echt van nabij (in Belgrado) gezien.
Voor wat betreft het fietsen vind ik het het vooral leuk om via lokale wegen van dorpje naar dorpje te fietsen. Met een route langs een zo grote rivier als de Donau zijn er dan vervolgens toch ook hele stukken waar geen dorpjes te vinden zijn en lange dijktrajecten moeten worden afgewerkt. Want dat is wel duidelijk, er wordt alles aan gedaan de Donau "binnen de dijken te houden". Een mooie maar oh zo verradelijk gevaarlijke rivier.
Tijdens deze reis werd ik toch ook weer geconfronteerd met alle vooroordelen die we/ik heb over landen/bevolkingsgroepen. Kort samengevat: het zijn, net als wij, allemaal gewoon mensen. Bij een Servische taxichauffeur in Belgado zit je klaar om niet belazerd te worden, maar in plaats daarvan krijg je te maken met een leuke vent die meermalen zijn excuses maakt de weg naar de camping niet precies te weten. En oh ja, Nederland vinden ze allemaal een geweldig landje.
We hebben ons de afgelopen weken prima vermaakt. Hoewel ik ruim 1.000 km met het snot voor de ogen heb weggetrapt (bij wijze van spreken dan natuurlijk), heb ik niet het idee veel gewicht te zijn verloren. Dat komt dan vooral door het vele lekkere (en goedkope) eten en, oke, het consequent keuren en proeven van de lokale resultaten van wijnbouw en bierbrouw.
Voor mij is de reis nu ten einde. Voor Raymond gaat de reis verder. Ik heb bewondering voor de uitdaging die Raymond hierbij aangaat. Gelukkig wordt ik over een paar weken afgelost door Joost. Het is fantastisch dat je dit samen met je kind kunt doen. Joost, bij deze draag ik dus het stokje aan jou over.
Tot slot wens ik jullie veel leesplezier met het vervolg van de blog van Raymond en wens uiteraard dat Raymond met zo min mogelijk tegenslagen zijn doel gaat bereiken.
Raymond, bedankt !!
Met hartelijke groet,
Vincent

Ps: voor de goede lezers meld ik nog even dat het pakketje van gisteren er vandaag wel was eb ook het wiel is goedgekomen.

• 18 September 2013 - 18:21

Rita En Bob Wierenga:

Bedankt voor je bijdrages aan de blogs en het begelij (ei) den van Raymond!!!!!!!! En voor Raymond een heel goede en fijne voortzetting toegewenst!
    Wij blijven je volgen.

• 18 September 2013 - 18:37

Jan:

Hoi Vincent en ook Raymond,

Dank je wel voor je bijzondere blogs binnen het grote blog-project van Raymond. Wat mooi dat het zo kon, een stuk van de grote reis mee máken. Voor jullie allebei veel goeds op dit naderende, bijzondere kruispunt waar jullie wegen scheiden. Voor allebei: van harte goede reis!! Ook namens Nel, Jan

• 18 September 2013 - 19:11

Jacques:

Beste jongens,
    Want dat blijken jullie te zijn. vertegenwoordigers van Nederland en dan horen dat we toch wel een aardig graag. We begrijpen het wel want in die omgeving zijn wij toch met veel kleding projecten begonnen. Dat het afscheid hard en warm is, vinden ook wij begrijpelijk, jullie hebben je beiden hebben ons letterlijk vermaakt in een gedreven sport en lonkende verhalen. Want iedere dag kijken wij uit naar het verhaal. zeg een gezellige laatste avond, geniet van de lusten van bier en wijn. En ander vermaak dat op jullie weg komt. Voor morgen een goede terugreis en voor Raymond zet hem op de draai alleen hem weer te vinden. We blijven je volgen. Succes beiden en tot morgen. Jacques.

• 18 September 2013 - 19:48

Truus:

Ook ik heb weer genoten van jullie verhalen!! Vincent, goede reis naar huis en Raymond, ook een goede verdere reis!! Op naar de bruiloft! Succes!! Truus.

• 18 September 2013 - 20:05

Jan Brandsema:

Vincent, alvast weer welkom aan de Tormentilweg. We zullen de weegschaal klaar zetten. Mooi om te 'zien' hoe je weer genoten hebt van het fietsen, de steden en hetsamenzijn met Raymond. Is dat misschien een voorbode van nog een lange fietsreis met Raymond in de toekomst? Het was in ieder geval mooi op deze wijze van je te genieten.

Raymond, op naar de volgende fietsdoelen. Je bent niet alleen, wij blijven je volgen.

Groet,
    Jan

• 18 September 2013 - 20:25

Willem Brader:

Hallo Raymond en Vincent.

Vincent, mijn complimenten voor je manier van schrijven. Je schrijft duidelijk en met heel veel oprechtheid. We kennen elkaar niet maar dat mag geen beletsel zijn je een goede terugreis te wensen.
    Raymond zal je ongetwijfeld gaan missen en de eerste dagen zal de tocht zwaarder zijn. Het volgende lichtpuntje is natuurlijk de komst van je zoon, Joost.
    Ik geef jullie beide een gemeend CHAPEAU en lees met genoegen je volgende blog.
    Hou je taai en spreek je aluminium ros vermanend toe, geen fratsen meer te vertonen.
    Raymond heel veel succes met het vervolg van de tocht.

Willem

• 19 September 2013 - 12:32

Kste En Geertje:

Vincent goede reis terug, zo ik al eerder zei en bedankt voor je verhalen. Dit zul je nog gaan missen!
    Raymond goede reis verder en jij zult Vincent nog gaan missen!
    Groeten ook van Geertje, Karste