Skopje en Veles,
Blijf op de hoogte en volg Raymond en Wil
25 September 2013 | Macedonië, Bašino Selo
Maar goed er valt altijd wat te zien dus de tijd vloog om. Vervolgens met een echte engelse dubbeldekker richting berg. Het weer is fantastisch maar heeft een nadeel. Door de uitlaatgassen ontstaat er 'mist' en dat bederft het uitzicht weer. Maar goed aan het einde met een kabelbaan helemaal naar de top en genieten van een toch prachtig uitzicht. Ik heb wat foto's gemaakt. Ik hoop dat ze er door komen.
Vervolgens terug met. Kabelbaan en toevallig zit ik met een aardige Macedoniër, Timothy, genaamd in het bakje. Hij biedt mij aan om mij naar de stad terug te brengen in zijn auto. Zo gezegd zo gedaan en om goed 12 uur was ik weer in het hostel. Al mijn spullen weer opgepakt en op pad gegaan.
Van deze beslissing heb ik geen spijt gehad. Het was een mooie tocht naar Veles maar wel inspannend. In tegenstelling tot gisteren wilde ik de snel weg nu niet gebruiken. Ik ben daar uiteindelijk toch op beland omdat hetpad waarop ik reed volgens mij doodliep en ik uiteindelijk geen echte keuze meer had. Nu ik heb daar geen spijt van gehad. Ik ben door een prachtige kloof gereden met uiteindelijk 3 niet al te lange tunnels. Het was wel een beetje druk op de weg en er was geen vluchtstrook maar de weg was 2 baans, dus meestal konden de auto's en trucks gewoon goed uitwijken. Maar af en toe als ze zelf ook ingehaald worden .... Maar gelukkig heb ik mijn achteruitkijkspiegel. Dan kun je zelf nog op tijd aan de kant gaan staan.
Morgen staat iets soortgelijks op het programma, verwacht ik als ik de kaarten goed bestudeer. Maar we zullen het gaan zien. Ik ga vroeg naar bed en op tijd uit de veren. En dan zien we wel waar de pedalen me morgen weer gaan brengen.
Ik verheug me op de komst van mijn zoon Joost, a.s. Zaterdag. Zoals route nu gaat zal ik ruim op tijd in Thessaloniki zijn om hem in te halen. Maar laten we niet te veel op de zaken vooruit lopen. Jullie horen morgen weer hoe het geaan is.
Groeten
Raymond
25 September 2013 - 19:04
Lia:
Hoi Raymond sterk hoor dat je na, van boven af alles gezien te hebben, toch weer op de fiets gestapt bent. En weer veel moois hebt gezien maar wel een beetje riskant omdat er geen vluchtstrook bij de weg was. Gelukkig alles is goed gegaan. Ik weet heus wel dat je geen risico neemt maar toch...
Raymond veel fietsplezier morgen, slaap lekker.
Liefs Lia -
25 September 2013 - 21:13
Francis:
Hoi Ray,
Weer wat leuks om naar uit te zien zaterdag! de tijd gaat snel, maar toch lijkt het alsof je al lang weg bent.
Fijn dat je over een paar weken weer terug komt. Geniet nog maar lekker en voorzichtig met die grote wegen,
groet Francis -
25 September 2013 - 23:18
Simon:
Ha makker,
Leuk je zojuist nog gesproken en gezien te hebben! Via facetime. De eerste keer dat ik dat deed. Voor alles is een eerste keer. O.k. Je leek zo
'n Griekse acteur met die zwarte bril van je. Theodorakis of co, je gaat er spontaan de Sirtski bij zingen en dansen. De kanonnen van Navarone. Haha! Greece is nice! Heb het goed dn kijk wel goed uit daar. Ik wist niet dat je een achteruitkijkspiegel had! Handig. -
25 September 2013 - 23:29
Jacques:
Zo een klei crashje en mijn verhaal is pleite. Maar jij hebt een geweldige dag achter je. Genoten en voldaan te bed. Uitkijkend naar morgen. Gegvelija zal h wel worden. Maak er een fijn dag van en geniet hoor, doen wij ook bij Fons. Jouw verhalende kilometers spreken steeds to de verbeelding.
Mooie foto's, goed gekleed en uitziend naar je zoon. en de laatste 1000 km naar Istanbul.
Succes en tot morgen. Jacques